Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΝΙΚΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ Ένα εξερευνητικό ταξίδι (για τα σκουπίδια) …

Π​​ερίπου είκοσι χρόνια πριν, το ιστορικό τμήμα μηχανικών ορυκτών και μεταλλείων του Πανεπιστημίου Columbia, το πρώτo τέτοιο τμήμα στην Αμερική, άλλαξε τελείως κατεύθυνση και ονομάστηκε Earth and Environmental Engineering (Μηχανικοί για τη Γη και το Περιβάλλον). Το κίνητρο ήταν ότι η ανθρωπότητα είχε μάθει αρκετά για το πώς να παράγει και να χρησιμοποιεί μέταλλα και καύσιμα υλικά, αλλά δεν ήξερε πολλά σχετικά με τα νέα περιβαλλοντικά προβλήματα που προέκυψαν από την τεράστια αύξηση του πληθυσμού και τη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

  Μέσα στην πόλη της Αίγινας αλλά και έξω από αυτήν η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δίπλα σε κάθε κάδο τα σκουπίδια φθάνουν σε 7-8 μέτρα πλάτος και 1-2 μέτρα ύψος. Αρκετά τα παρασέρνει ο αέρας ολόγυρα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 Αυγούστου 2017
Τα πλαστικά υλικά που χρησιμοποιούμε ανέρχονται σε χιλιάδες διαφορετικά είδη, από τα οποία, μέχρι τώρα και έπειτα από τεράστιες προσπάθειες σε πολλές χώρες, τα περισσότερα δεν έχουν οικονομική αξία για τη μετατροπή τους στο αρχικό υλικό. Το θλιβερό αποτέλεσμα είναι ότι μόνο το 10% των πλαστικών αποβλήτων ακολουθούν τον δρόμο της ανακύκλωσης, ένα άλλο 10% χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη και δισεκατομμύρια τόνοι έχουν θαφτεί ή θάβονται σε ΧΥΤΑ ή χωματερές. Και όμως, η θερμογόνος δύναμη των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών αποβλήτων είναι περίπου επτά φορές μεγαλύτερη από τον λιγνίτη που εξορύσσεται στην Ελλάδα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 20.08.2017 : 23:58).

Εξαιρετικά τα άρθρα του καθ. κ. Νίκου Θέμελη.

Αποκαλύπτουν σημαντικές δραστηριότητες στο παγκόσμιο επίπεδο, αλλά η Ελλάδα, αρέσκεται να συσσωρεύει σκουπίδια στο περιβάλλον, αρχίζοντας από τη διακόσμηση πόλεων, χωριών, δημοσίων χώρων και σε κάθε σημείο που χρησιμοποιούν οι Έλληνες για τις δραστηριότητές τους.

Αλλά θέλουμε περισσότερους τουρίστες και προστασία του περιβάλλοντος. Και έχουμε αναθέσει το έργο σε γίγαντες της πολίτικής, όπως οι σημερινοί υπουργοί Σταθάκης και Φάμελλος.

Και φυσικά οι κομματοσυνδικαλιστάδες λυμαίνονται το τόπο και τα σκουπίδια και κάνουν ότι γουστάρουν. Ερήμην της πολιτείας, της κοινωνίας και των πολιτών ή μήπως με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος και των ανόμων συμφερόντων τους;

Επιμένουμε στην πρότασή μας του 2013 – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/05/blog-post_18.html – και ζητούμε επί τέλους από τους αρμοδίους να κάνουν κάτι, πριν μας πνίξουν τα σκουπίδια και η κακοσμία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου