Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών θα επιθυμούσαν τη συνάντηση ...

Απηύθυνα ένα μήνυμα στο κ. Κωστή Χατζηδάκη της ΝΔ, σχετικά με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 16ης Ιουλίου 2017 και αφορούσε την εκπαίδευση.

Αναπάντεχα πήρα απάντηση η οποία κατέληξε σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της ΝΔ με τον Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ κ. Γιώργο Στεργίου και το συνεργάτη του κ. Φίλιππο Ζέρβα, τη 1η Αυγούστου 2017.

Η συνάντηση ήταν ενδιαφέρουσα, ειλικρινής και ελπίζουμε εποικοδομητική.

Θεωρούμε ότι η επικοινωνία των πολιτών με τα κόμματα είναι επιβεβλημένη ιδιαίτερα όταν υπάρχουν απόψεις που μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στη καλύτερη επεξεργασία των προγραμμάτων και στην ορθολογικοποίησή των.

Βέβαια η δια ζώσης επικοινωνία είναι δύσκολη και για πολίτες εκτός της έδρα των κομμάτων ανέφικτη. Οι νέες όμως τεχνολογίες και η αποφασιστικότητα των κομμάτων να ενεργοποιήσουν διαδραστικές πύλες πληροφόρησης και κατάθεσης προτάσεων, μπορούν να ενθαρρύνουν τους πολίτες και να ανατρέψουν τη μάλλον κοινή πεποίθηση ότι δεν απαντά κανείς και όλοι περιφρονούν συστηματικά  τους πολίτες. 
Δημοσίευση σχολίου