Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Τα μοναδικά αχούρια ως πανεπιστήμια στην Ελλάδα …

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ* Η τυραννία των χαμηλών προσδοκιών

Σήμα κατατεθέν των ελληνικών πανεπιστημίων (συμπεριλαμβανομένων δυστυχώς των ανθρώπων)
 ... Επισκέφθηκα πρόσφατα ένα ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν έχω δει πιο άθλιο δημόσιο χώρο πουθενά στον κόσμο – ακόμη και αν το συγκρίνω με τις χειρότερες τριτοκοσμικές χώρες. Βρωμιά, συνθήματα μίσους, ελεεινές υποδομές. Ο καθηγητής που με είχε καλέσει για τη διάλεξη, μου εκμυστηρεύτηκε ότι κάποιες επιμορφωτικές εκδηλώσεις γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους εκτός του ιδρύματος γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις από κάποιες φοιτητικές ομάδες που λίγο-πολύ κάνουν κουμάντο με τη βία. Αποταμιεύει για να στείλει τα παιδιά του να σπουδάσουν στο εξωτερικό, όπως κάνουν και οι περισσότεροι που κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 07.08.2017).

Έχω περιγράψει και εγώ τα ίδια πράγματα το Μάιο του 2016  – βλέπετε  https://simpleandclear.blogspot.gr/2016/05/blog-post_13.html, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία. Ο εξαιρετικός κ. Μωραϊτάκης ελπίζω να κάνει τους αρμοδίους να δουν την πραγματικότητα και να προσχωρήσουν επί τέλους τη λογική.

Στη σημερινή Ελλάδα, τα πανεπιστήμια έχουν εξελιχθεί σε τέλεια μηχανή που παράγει σκουπίδια, βία, βανδαλισμούς, τεμπελιά, ασχετοσύνη, βρώμα, ρύπανση, υποβάθμιση και άλλα πολλά, οδυνηρά και σε άκρα αντίθεση με τον Ελληνικό πολιτισμό.

Μηχανή ανυπέρβλητη, υπερβάλλουσα, αποτελεσματική, ατσάλινη, χαλκέντερη και ικανή να αναπαράγεται διαχρονικά και αυτόματα και αποτελεσματικά.

Ευτυχώς που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν μπορούν να δουν τα σημερινά παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου