Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Φιλοτεχνία στο Μετρό …

Αν εξαιρέσει κανείς μερικούς σταθμούς του μετρό που έχουν προσωπικότητα και  κάτι να που στους πολίτες και τους επιβάτες, οι άλλοι σταθμοί είναι γκρίζοι, απρόσωποι, παραδομένοι στη φθορά του χρόνου και αντιπροσωπευτικοί της κατάστασης που επικρατεί στην επιφάνεια της πόλεως των Αθηνών.

Προτείνουμε ΄- βλέπετε και https://simpleandclear.blogspot.gr/2016/12/blog-post_78.html – να ανατεθεί με κατάλληλες διαδικασίες η ζωγραφική των επιφανειών των σταθμών του μετρό σε καλλιτέχνες που έχουν κάτι ξεχωριστό να πουν και μπορούν να δώσουν άλλη φυσιογνωμία στους σταθμούς και στην Πόλη.

Λογικά τα καλλιτεχνικά έργα πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να είναι  δυνατή η αποκαθήλωσή τους και η αντικατάστασή τους με άλλα, αν αποδειχθεί ότι τα έργα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και της πόλεως ύστερα από κάποιο διάστημα, ίσως όχι μικρότερο των 2 ετών ή κάτι παρόμοιο.

Πρόθυμοι να ακούσουμε και άλλες απόψεις και ιδέες επί του θέματος.
Δημοσίευση σχολίου