Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τσίπρας στη Σύνοδο του ΠΟΥ: Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αλληλεγύη και αξιοπρέπεια …

Στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, εν μέσω της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης και παρά τις δυσκολίες, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας,

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ λόγω των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που προωθείτε στην Υγεία. Κυρίως για την καθολική πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν, παρά την οικονομική και την προσφυγική κρίση που βιώνει η χώρα σας».
ως κεντρικός ομιλητής στις σημερινές εργασίες της 67ης Συνόδου του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα επέλεξε το μονοπάτι της αλληλεγγύης, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του διεθνούς δικαίου, του μόνο δρόμου «που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει ένα μέλλον». Ο πρωθυπουργός συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ Ευρώπης, στη Βουδαπέστη, ύστερα από προσωπική πρόσκλησή του από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού.


Στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η χώρα μας χτυπήθηκε σκληρά και στον τομέα της Υγείας, από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που μας επιβλήθηκαν, για να σημειώσει πως, όμως, «αποφασίσαμε ότι ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε και να στηρίξουμε την κοινωνία ήταν να ενδυναμώσουμε την καθολική υγειονομική περίθαλψη και, την ίδια στιγμή, να καταβάλλουμε την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε όλες οι ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, να έχουν πρόσβαση σε αυτή» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 12.09.2017 : 11:44).

Πολύ τιμητική η πρόσκληση στον κ. πρωθυπουργό.

Φαίνεται το διεθνές σύστημα είναι πολύ θετικά διακείμενο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον προτιμά και τον θεωρεί αξιόπιστο συνομιλητή παρά τις παλινωδίες του, την αλλοπρόσαλλη πολιτική του και τη καταστροφική πολιτική που ακολουθεί για την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την εξόντωση που επιχειρεί των νομοταγών πολιτών.

Προφανώς ο ΠΟΥ είδε θετικά την ιατρική κάλυψη των ανασφάλιστων και των λαθρομεταναστών που βρίσκονται  παρανόμως στη χώρα. Ιδιαίτερα θετικό είναι η κάλυψη των Ελλήνων ασθενών με ακριβά φάρμακα. Σχετικά με την αναβάθμιση του ΕΣΥ δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό και η εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι  ακόμα στα χαρτιά.

Ελπίζουμε να καταλαβαίνει ο πολύς ΠΟΥ ότι τα θετικά που βλέπει και προβάλλει ο κ. πρωθυπουργός και η κυβέρνησή τους γίνονται χάρις στους επαχθείς φάρους που έχει επιβάλλει και θα εξοντώσουν σε λίγο όλους τους νομοταγείς πολίτες.                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου