Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Γραφειοκρατία στον ΕΟΠΥΥ και ταλαιπωρία των πολιτών …

Κατ΄ αρχάς θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε ευγνώμονες στον ΕΟΠΥΥ και στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας για τη διάθεση ακριβών φαρμάκων προς αντιμετώπιση της κατάστασης της υγείας ασφαλισμένων ασθενών.

Οι διαδικασίες όμως μπορούν να γίνουν ευκολότερες για τους πολίτες, με μεγαλύτερη κατανόηση για τις ανάγκες τους και τις δυνατότητές τους και τη διευκόλυνση της πολύπαθης καθημερινότητάς τους.

Οι πολίτες πρέπει να πάνε, στο κατάστημα του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι και να καταθέσουν αίτηση έγκρισης του φαρμάκου από τον ΕΟΦ και φυσικά γνωμάτευση θεράποντος ιατρού (προϋποθέτει μετάβαση στο ιατρείο , αναμονή και καταβολή 10€). Περιμένεις περισσότερο από ένα μήνα και τηλεφωνείς μέχρι να μάθεις ότι εγκρίθηκε. Πηγαίνεις και πάλι στον ΕΟΠΠΥ στο Μαρούσι και παίρνεις την απόφαση έγκρισης. Μόλις μπορέσεις κάνεις πολλά αντίγραφα.

Πηγαίνεις στο γιατρό σου, εκδίδει συνταγή στο όνομα του ασθενούς, γράφει στο βιβλιάριο του ΕΟΠΠΥ (πρώην ΙΚΑ), μια περίληψη της συνταγής του εγκεκριμένου φαρμάκου, πληρώνεις 10€, εκδίδει νέα γνωμάτευση αιτιολόγησης του φαρμάκου (γιατί απαιτείται από το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ) και περιχαρής πηγαίνεις και πάλι στον ΕΟΠΥΥ στα Μαρούσι και περιμένεις, ευτυχώς σε κλιματιζόμενο καλό περιβάλλον, να έρθει η σειρά σου. Η αναμονή είναι συνήθως μικρή γύρω στο 20-30 λεπτά. Παίρνεις τα φάρμακα, αφού η υπάλληλος ελέγξει τα χαρτιά μεταξύ των οποίων και αντίγραφο της έγκρισης του ΕΟΦ και νέα γνωμάτευση του ιατρού, καταγράφει ηλεκτρονικά τα φάρμακα, ξαναγράφει περίληψη της συνταγής στο βιβλιάριο του ΕΟΠΥΥ, ευχαριστείς την μάλλον ράθυμη και δύσθυμη υπάλληλο και ευτυχής επιστρέφεις σπίτι σου.

Για ετήσια έγκριση φαρμάκου από τον ΕΟΦ, πηγαίνω 4 φορές στον ΕΟΠΠΥ επαναλαμβάνοντας 4 φορές όλα τα έγγραφα και τη διαδικασία. Το πήγαινε έλα στον ΕΟΠΥΥ κοστίζει από το Χολαργό 15-18 € με ταξί

Ερώτημα: Γιατί χρειάζεται όλη αυτή η γραφειοκρατία, όλα αυτά τα αντίγραφα και η φυσική παρουσία προσώπου, φυσικά όχι του ασθενούς μια και εκείνος είναι  συνήθως αδύνατον να μετακινηθεί (στο κρεββάτι, σε αναπηρική καρέκλα) και υποστεί τις αναμονές, τα ανέβα κατέβα και τις πολλές φορές ανοίκειας συμπεριφοράς υπαλλήλων;

Όλα αυτά εκτός της αρχικής γνωμάτευσης του ιατρού μπορούν να γίνουν  ηλεκτρονικά, δεν χρειάζονται αντίγραφα γιατί όλα υπάρχουν ηλεκτρονικά και κανείς μα κανείς δεν θα τα ελέγξει. Και τα φάρμακα μπορούν να στέλνονται στη δ/νση του ασθενούς με εταιρεία ταχυμεταφορών και χρέωση του ασθενούς.

Υπάρχει κάποιος έντιμος αρμόδιος να απαντήσει;

ΥΓ: Η πρότασή μας κατατέθηκε και στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ και ελπίζουμε να γίνει σοβαρή μελέτη της από το υπουργείο Υγείας.

1 σχόλιο:

  1. ΦΟΒΑΜΑΙ οτι ΟΥΔΕΙΣ θα ασχοληθεί.... ακόμη και ο τυχόν ΕΠΩΝΥΜΟΣ που ετυχε να χρειασθεί την ίδια διαδικασία να περάσει για τον ιδιο η για δικό του ΑΝΘΡΩΠΟ, απλώς ΒΟΛΕΥΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ και ΔΕΝ τον ενδιαφέρει για τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή