Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Και όμως γίνονται θαύματα ...

Στόχος η επιστροφή επιστημόνων …

«Η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη διαρροή μυαλών αλλά και τη “σπατάλη” των επιστημόνων που έχει εκπαιδεύσει». Αυτό παρατηρεί, μιλώντας στην «Κ», ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης,



ο οποίος εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς μελετά τα ποιοτικά στοιχεία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από Ελληνες του εξωτερικού για πραγματοποίηση έρευνας σε ελληνικά ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται σε ερευνητικές δραστηριότητες στη χώρα μας υπερβαίνει τις 82.000, με τη μεγάλη πλειονότητα να απασχολείται στα ΑΕΙ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), την τελευταία τριετία 2014-2016 απονεμήθηκαν σε Ελληνες 5.097 διδακτορικά. … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 16:55, 3 Σεπτεμβρίου 2017).

Δεν ξέραμε ότι γίνονται θαύματα στην Ελλάδα. Αλλά το επιβεβαιώνει ο εξαιρετικός αν. υπουργός κ. Φωτάκης και έτσι δεν το αμφισβητούμε.

Θαύμα 1ο : Τη τελευταία τριετία 2014-2016 απονεμήθηκαν σε Έλληνες 5.097 διδακτορικά

Θαύμα 2ο: Ο αριθμός του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται σε ερευνητικές δραστηριότητες στη χώρα μας υπερβαίνει τις 82.000, με τη μεγάλη πλειονότητα να απασχολείται στα ΑΕΙ

Θαύμα 3ο: Τα θαύματα δεν είναι πλέον θαύματα!

Μπορούν οι καταπληκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Έρευνας να μας πληροφορήσουν αναλυτικά που εργάζονται οι 82.000 ερευνητές; Ποια είναι τα αντικείμενα των ερευνών τους; Τι παράγουν και πως ανανεώνεται ο πληθυσμός τους; Και φυσικά υπάρχουν πολλές άλλες ερωτήσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου.

Μπορούν οι καταπληκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Έρευνας να μας πληροφορήσουν αναλυτικά που απόκτησαν τους διδακτορικούς τίτλους οι 5.000 διδάκτορες, ποια είναι τα αντικείμενα των διατριβών τους και σε ποια πανεπιστημιακά τμήματα εργάστηκαν;

Οι απορίες μας είναι πολλές και νομίζουμε εύλογες και θα πρέπει να υπάρχει αναλυτική και πλήρης πληροφόρηση κάθε ενδιαφερομένου και ιδίως των νέων ανθρώπων που προσβλέπουν σε απόκτηση ανάλογων προσόντων.

Θα μας τρελάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου