Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Οι καταστροφικές συνέπειες της υπερφορολόγησης των ακινήτων …



Στη σημερινή συγκυρία πρέπει να καταργηθεί η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας καθώς επιφέρει πολλαπλά πλήγματα στην οικονομία, ενώ παράλληλα έχει μηδενική, αν όχι αρνητική, επίδραση στα δημόσια έσοδα.


Κατά τη διάρκεια της κρίσης οι ελληνικές κυβερνήσεις, υπό την πίεση της τρόικας, αύξησαν δραματικά τους φόρους κατοχής ακινήτων. Οι φόροι αυτοί αυξήθηκαν από 1 δισ. ευρώ το 2007 σε 3,47 δισ. ευρώ το 2014 (τελευταία χρονιά με πλήρη στοιχεία). Ο ΕΝΦΙΑ αποφέρει 2,65 δισ. τον χρόνο (δεν γνωρίζουμε ακόμη τ’ αποτελέσματα των πρόσφατων αλλαγών του).

Αυτό το ποσό όμως αντιπροσωπεύει απλώς τις ακαθάριστες εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ. Το καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα προκύπτει αφού αφαιρέσουμε από τα 2,65 δισ. τις απώλειες εσόδων … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:13:20, Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 12:47).
Το άρθρο δεν είναι πρόσφατο, αλλά του 2016. Ωστόσο η αξία του παραμένει και προκαλεί τους παράλογους κυβερνήτες μας να ενσκήψουν στο πρόβλημα, να απαλλαγούν από το μίσος τους για τους ιδιοκτήτες  όπως άλλωστε και οι ίδιοι ως πλούσιοι καπιταλιστές κομμουνιστές – και να προβούν στις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να επανεκκίνηση η οικοδομή και η επισκευή των παλαιότερων οικοδομών και διαμερισμάτων.

Επ’ αυτού είχαμε κάνει σχετικές προτάσεις – βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.gr/2015/03/blog-post_22.html   – αλλά μας αγνόησαν.

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανεργία και την κοινωνική κατάθλιψη. Προτιμά ανέργους, πολλούς ανέργους και υποσχέσεις μελλοντικών παράδεισων, προκειμένου ηλίθιοι ψηφοφόροι να της εξασφαλίσουν επανεκλογή και εξασφάλιση των προνομίων όλων των κυβερνητικών κλακαδόρων, που απολαμβάνουν σήμερα οφέλη, αξιώματα και μεγάλους μισθούς.

Το θέμα είναι, πότε θα κινητοποιηθεί η σιωπηλή πλειοψηφία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου