Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Διαπρεπείς επιστήμονες στα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ …

Πόσοι διαπρεπείς αλλοδαποί επιστήμονες εργάζονται ως καθηγητές ή και ερευνητές σε ελληνικά ΑΕΙ;

Βομβαρδιζόμαστε από τα ελληνικά ΜΜΕ συχνότατα από τις επιτυχίες Ελλήνων επιστημόνων σε χώρες εκτός Ελλάδος και μάλιστα χρησιμοποιούνται οι επιτυχίες των σημαντικών αυτών επιστημόνων και ανθρώπων ως απόδειξη της ικανότητας των ελληνικών ΑΕΙ να εκπαιδεύουν σημαντικούς επιστήμονες.

Κουταμάρες. Φυσικά κανείς δε μιλάει για τη Κανονική Κατανομή δηλαδή τη Gaussian Distribution

Το θλιβερό στην ιστορία είναι ότι η Ελλάδα κάνει εντελώς περιορισμένη έως και μηδενική χρήση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα επιστημονικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, του ΝΑΤΟ και άλλων ευρωπαϊκών και παγκοσμίων θεσμών και των διμερών συμφωνιών ώστε να υπηρετούν για μικρά έως και μεγάλα χρονικά διαστήματα διαπρεπείς επιστήμονες του εξωτερικού. Και η βασική αιτία είναι η παντελής απουσία αξιολογήσεως και ο φόβος και τρόμος των υπηρετούντων για τις αναπόφευκτες αυτόματες συγκρίσεις.

Και βέβαια είναι αδιανόητο ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ να προσλάβουν με δικά τους χρήματα αλλοδαπούς, έστω και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Η κατάντια μας είναι  παροιμιώδης.

ΥΓ: Διαβάστε και το Νησίδες έρευνας και αριστείας ως δείγμα πυρήνα αριστείας και παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου