Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Άδεια οικοδομής με ένα κλικ στον υπολογιστή …



Φανταστείτε να μπορούσατε με ένα κλικ στον υπολογιστή, όχι μόνο να ξέρατε τι θα ήσασταν σε θέση να χτίσετε οπουδήποτε στην Ελλάδα, αλλά και με μια εκτύπωση της συγκεκριμένης πληροφορίας να λαμβάνατε επιτόπου την άδεια οικοδομής.
Δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά πρωτοβουλία που προωθεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ). Μια πρωτοβουλία η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, εάν υλοποιηθεί, θα ισοδυναμεί με μικρή επανάσταση για τον τρόπο και κυρίως για τον χρόνο με τον οποίο αδειοδοτούνται μεγάλες και κυρίως μικρές καθημερινές επενδύσεις και κατασκευές στη χώρα. Ισοδυναμεί με το τέλος της γραφειοκρατίας αλλά και των φαινομένων διαφθοράς … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 02.10.2017).

Φαίνεται πολύ καλή ιδέα και θα ήταν ευχής έργο να υλοποιηθεί.

Αλλά γιατί προσδοκούν σε ένταξη στο ΕΣΠΑ και αποφάσεις της κυβερνήσεως και γιατί δεν το υλοποιούν με ίδια μέσα και χρηματοδότηση ως αναπτυξιακό έργο;

Έτσι θα δικαιολογούσαν και το ρόλο τους ως τεχνικού συμβούλου του κράτους, θα προσέφεραν λύσεις σε ζέοντα και χρονίζοντα προβλήματα και θα συνέβαλλαν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χωρας.

Όταν μπορούν και υπαγορεύουν νόμους, εξασφαλίζουν εισοδήματα για τους μηχανικούς μέλη τους, συμβουλεύουν το κράτος για κάθε πτυχή των τεχνικών έργων, λειτουργούν ασφαλιστικό ταμείο και τράπεζα και άλλα ίσως που δεν είναι γνωστά στους πολίτες, ας αναλάβουν πρωτοβουλίες και ας τις υλοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου