Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Κλίμα ανομίας και φόβου στα ΑΕΙ …

«Φυγαδεύσαμε τους φοιτητές που προπηλακίστηκαν για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Οσο πάει έτσι η κατάσταση, κανείς δεν θα θέλει να μπλέξει και οι τύποι θα δρουν ανενόχλητοι» λέει στην «Κ» πανεπιστημιακός που διδάσκει στο εμβληματικό κτίριο της Νομικής Αθηνών.

  Οι καταστροφές σε χώρους των ΑΕΙ και σε γραφεία καθηγητών (η φωτ. από το ΑΠΘ) έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.
Ο καθηγητής περιγράφει τον προπηλακισμό ενός φοιτητή και ενός εργαζομένου στο Ιδρυμα, ο οποίος παρενέβη για να σώσει τον πρώτο από τον εξωπανεπιστημιακό που του επιτέθηκε. Ανάλογο περιστατικό κατεγράφη προ ημερών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα περιστατικά αυτά και αρκετά άλλα που δεν δημοσιοποιούνται, αποτελούν σιωπηρή απάντηση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος υποστήριξε στη Βουλή ότι «δεν υπάρχει κλίμα ανομίας» στα ΑΕΙ, στρέφοντας μάλιστα τα βέλη του κατά των πρυτανικών αρχών που αδρανούν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 06.11.2017 : 18:00).

Παιδιά τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια. Γιατί τόσο μίσος για τις επιστήμες, τους νέους που θέλουν να γίνουν επιστήμονες και τους Έλληνες πολίτες που είναι επιστήμονες, πολλές φορές ολκής και αγωνίζονται οι περισσότεροι να μάθουν στα παιδιά μας γράμματα;

Δεν μας πειράζει που μισείτε τους υψηλών προσόντων νέους, την αξιοκρατία, την αριστεία, το φιλότιμο, την προσπάθεια, την άμιλλα, την εργατικότητα, το πείσμα, τα όνειρα, το διεθνές γίγνεσθαι, τον κοσμοπολιτισμό, την κινητικότητα, την έφεση στη δημιουργία και την καινοτομία την αποφασιστικότητα, τη σκληρή δουλειά.

Μας πειράζει και μας βγάζει από τα ρούχα μας η αναίδειά σας, η ρηχότητά σας, η άγνοιά σας και κυρίως το γεγονός ότι Έλληνες σας ψήφισαν για να κάνετε κάτι καλό και θετικό. Αλλά εσείς κάνετε ότι γουστάρετε και κυρίως ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που κάνει όλα ο πολιτισμένος κόσμος.

Το χτένι έφθασε στο κόμπο και πρέπει να απομακρυνθείτε το ταχύτερο από την εξουσία και την εμφανή προσπάθειά σας να καταστρέψετε ότι υγιές απέμεινε από την τουρκοκρατία και τους άλλους κατακτητές.   

ΥΓ: Δυστυχώς τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε την αγωνία μου ούτε την αποστροφή μου από τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά των κυβερνητικών θεριακλήδων
ΥΓ: Πως φαίνεται ότι κανένας από τους κυβερνητικούς δεν έχει πατήσει το πόδι του σε πανεπιστήμια της Ευρώπης ή άλλων χωρών με παράδοση και επιτεύγματα στην ανωτάτη εκπαίδευση ή κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να τα διαλύσουν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου