Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Δε το λέει, αλλά συνάγεται ευκόλως ότι φταίνε τα θύματα …

Πόρισμα-καταπέλτης για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

 Μερική άποψη κέντρου Μάνδρας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28 Δεκ 2017

Σωρεία λαθών και παραλείψεων, που οδήγησαν ουσιαστικά στην πολεοδόμηση της κοίτης του ρέματος Αγίας Αικατερίνης, πλήθος αυθαίρετων κατασκευών και ανεπάρκεια των υπαρχόντων αντιπλημμυρικών έργων διαπιστώνει στο προκαταρκτικό της πόρισμα για την πλημμύρα στη Μάνδρα η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου- Ζεντέλη. Η ανεξάρτητη αρχή αποδίδει ευθύνες για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων στο δασαρχείο Μεγάρων, που έπρεπε από το 2012 να έχει ολοκληρώσει τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων στις οποίες σχεδιάζονται επεμβάσεις.

Το 25σέλιδο πόρισμα προέκυψε μετά από αυτοψίες κλιμακίου Επιθεωρητών και συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους στον πολεοδομικό σχεδιασμό και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 12:22, 28 Δεκεμβρίου 2017).

Θαυμάσιο το πόρισμα  της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, κας Μαρίας Παπασπύρου- Ζεντέλη, για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αστικής. Και εκδόθηκε με ταχύτητα αστραπής.

Φυσικά ως συνήθως, δεν αποδίδονται πουθενά και σε καθέναν ευθύνες και οι 30 νεκροί φταίνε γιατί κακώς βρέθηκαν στην πορεία των αφηνιασμένων υδάτων της θεομηνίας, δηλαδή τη κακιά ώρα στο κακό σημείο.

Και τώρα όλοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, όπως και οι κκ. εισαγγελείς που μάλλον κοιμούνται ακόμη. Και δεν μπορούν να πουν τίποτε όσοι υπέστησαν τις συνέπειες, γιατί πήραν κάποια αποζημίωση και μάλιστα ταχέως, παρά πάσαν προσδοκίαν.

Εμείς επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά (βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.gr/2017/11/blog-post_18.html ) και τις ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας και είμαστε της άποψης ότι πολλοί πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου