Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ένας Τούρκος στην Κύπρο …


Η Τουρκία είναι μια χώρα με την οποία είμαστε καταδικασμένοι από τη γεωγραφία να συνυπάρχουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως, ως ευρωπαϊκή χώρα, είμαστε υποχρεωμένοι να προσχωρήσουμε στη δική της αντίληψη περί Δικαίου.  
Ο Ερχάν Αρικλί είναι ένας από τους 21 νέους «βουλευτές» που εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιανουαρίου στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ο Αρικλί δεν είναι Κύπριος. Γεννήθηκε το 1962 στην πόλη Ardahan της βορειοανατολικής Τουρκίας. Στην Κύπρο είναι έποικος, ένας από τις 150-160.000 Τούρκων που μεταφέρθηκαν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μετά την εισβολή του 1974, κατά παράβαση τόσο της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (1960) όσο και του Διεθνούς Δικαίου (4η Συνθήκη της Γενεύης, άρθρο 49 (6), του 1949), που θεωρεί έγκλημα πολέμου τη δημογραφική αλλοίωση κατεχομένων περιοχών.

Ο Ερχάν Αρικλί εξελέγη «βουλευτής» Αμμοχώστου και μάλιστα ως αρχηγός του κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση».

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Ο Ερχάν Αρικλί καταζητείται, με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, στις 11 Αυγούστου 1996, στη «νεκρή ζώνη» της Δερύνειας Αμμοχώστου. Στην ίδια περιοχή, τρεις ημέρες μετά, ένας άλλος έποικος, ο Κενάν Ακίν, δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού, με σφαίρα στον λαιμό, και επιβραβεύθηκε λίγα χρόνια μετά, καθιστάμενος «υπουργός» του κατοχικού καθεστώτος.

Η Τουρκία -είτε κεμαλική είτε ερντογανική- όχι απλώς προσφέρει ασυλία σε δολοφόνους, αλλά τους επιβραβεύει κιόλας, αναθέτοντάς τους ρόλους στην υπό την εξουσία της κατεχόμενη Κύπρο … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 07:00).

Τελικά μπορεί να μας εξηγήσει κανείς τι σημάνει διεθνείς κανόνες, διεθνές δίκαιο, διεθνείς σχέσεις και ποιος είναι ο ρόλος των διεθνών οργανισμών;

Αποδεικνύεται ότι οι μόνοι σταθεροί κανόνες είναι η οικονομική ευρωστία, η διπλωματική και στρατιωτική ισχύς, η ικανότητα άμεσης αντίδραση και η συμμετοχή σε συμμαχίες. Όχι όμως ως φτωχός συγγενής και κατά παραχώρηση, αλλά ως ενεργό μέλος που αναγνωρίζεται για τις ικανότητές του, τις σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις του και την αποφασιστικότητά του.

Αν δεν διατίθενται τα παραπάνω όλοι ασελγούν εις βάρος σου και εσύ κάνεις το φιλάνθρωπο, το μεγαλόψυχο, ανέχεσαι σχεδόν τα πάντα και κάθεσαι στα αυγά σου σα βρεγμένη γάτα.

Έτσι και στην Κύπρο. Και όχι μόνον.

ΥΓ: Διαβάστε αν θέλετε το https://simpleandclear.blogspot.gr/2016/03/blog-post_54.html και το https://simpleandclear.blogspot.gr/2017/07/blog-post_15.html. Στο Ημερολόγιο υπάρχουν και πολλές άλλες σχετικές αναρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου