Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Έλεγχοι ΕΟΠΥΥ σε πραγματικό χρόνο για νοσηλείες και ακριβά παραπεμπτικά …



Ελέγχους σε πραγματικό χρόνο στις γνωματεύσεις των αναλώσιμων ειδών που προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι, τις νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές και τα «ακριβά» παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις προωθεί ο ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός έχει ήδη ενσωματώσει στην εφαρμογή έκδοσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για παροχές όπως αναλώσιμα είδη διαβήτη, αναπνευστικές συσκευές, ορθοπεδικά είδη, επιθέματα, σκευάσματα ειδικής διατροφής, οπτικά είδη κ.α. ειδικό σύστημα ελέγχου το οποίο παρακολουθεί εάν ο γιατρός συνταγογραφεί εντός των επιτρεπόμενων ορίων και κανόνων (δαπάνη, ποσότητα, συχνότητα). Σε περίπτωση υπέρβασής τους, ο γιατρός λαμβάνει κατά τη διάρκεια της συνταγογράφησης σχετικό μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστή. Ετσι, αποκλείεται το ενδεχόμενο να εκτελεστεί μία γνωμάτευση, αλλά η σχετική δαπάνη να «κοπεί» στον μετέπειτα έλεγχο με ζημία του παρόχου (φαρμακείο ή άλλο κατάστημα η εταιρεία που εμπορεύεται τα είδη). Στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι με την εφαρμογή αυτού του συστήματος να προχωρήσει και στην κατάργηση της ανάγκης θεώρησης των γνωματεύσεων από ελεγκτή γιατρό, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο δίμηνο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 17 Ιανουαρίου 2018).

Δε μπορούμε παρά να επικροτήσουμε και να αναφωνήσουμε επί τέλους.

Δυστυχώς ο λογικός εκσυγχρονισμός είναι αργός, πολύ αργός και η μόνη ερμηνεία είναι  η εξασφάλιση δυνατότητας σε μάγκες, επίορκους, αλήτες και ανθρώπους που ξεφτιλίζουν τον όρκο τους να κλέβουν, να παραποιούν, να αισθάνονται ασφαλείς και εξασφαλισμένοι, έως ότι ο κόμπος φθάσει στο χτένι και κινδυνεύουν να μπουν φυλακή. Τότε γίνονται οι διορθωτικές κινήσεις και μείς οι νομοταγείς ηλίθιοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για εκσυγχρονισμό και πρόοδο.

Αλλά διαβάζουμε «Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΠΥΥ έχει έτοιμη την προκήρυξη για την πρόσληψη 135 γιατρών και 80 φαρμακοποιών που θα υποστηρίζουν τον real time έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος σε πραγματικό χρόνο σχεδιάζεται να επεκταθεί και κατά την έκδοση ακριβών διαγνωστικών εξετάσεων».  

Γιατί χρειάζονται ιατροί και φαρμακοποιοί για έλεγχο; Αφού αναγνωρίζεται ο αναχρονισμός των ελεγκτών ιατρών. Προφανώς ευκαιρία διορισμού ημετέρων και αργόσχολων, αφού ο έλεγχος είναι δυνατόν και πρέπει να γίνεται από υπολογιστές.

Η διαπλοκή ατέρμων και πανταχού παρούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου