Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Τα νέα είναι καταιγιστικά …

Από παντού έρχονται μηνύματα ότι οι νέες τεχνολογίες βρίσκουν εφαρμογές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και λογικά αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα που αφορά την παραγωγή, τη μεταποίηση, τις μεταφορές, την ποιότητα, τους κανόνες εμπορίου κλπ., κλπ.

Οι πρωτοπόροι θα εξασφαλίσουν τεράστια μερίδια στις νέες δραστηριότητες που θα επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους και διαδικασίες, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.

Ως παραδείγματα αναφέρουμε τις ειδήσεις στη Γεωργία – βλέπετε «Νέες διασυνδεδεμένες λύσεις για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής» -

 
και τη Ναυτιλία – βλέπετε «Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά και τη ναυτιλία»


Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τι κάνει η επιστημονική και παραγωγική Ελλάδα και πόσο έτοιμη είναι να επωφεληθεί από τις εξελίξεις. Και πόσο ικανή είναι να τις ενσωματώσει και να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή στους δυο προαναφερθέντες τομείς, θα το γνωρίζουμε σύντομα. Αν και η παρούσα κατάσταση δε μας κάνει αισιόδοξους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου