Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ανάπτυξη για τρεις μετά την έξοδο από το μνημόνιο …

Ο διορισμός του Μάριο Σεντένο στην προεδρία του Eurogroup αποτελεί επισφράγισμα της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην Πορτογαλία
Πώς είναι η ζωή μετά το μνημόνιο; Για τις τρεις χώρες που ακολούθησαν την Ελλάδα στα προγράμματα προσαρμογής, αλλά τα ολοκλήρωσαν πριν από αυτήν τα πράγματα κυλούν ομαλά. Η Ιρλανδία, που έδειξε τον δρόμο της καθαρής εξόδου, βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση όλων. Η ιρλανδική κυβέρνηση αγνόησε τις προτροπές ορισμένων εκ των εταίρων για μία προληπτική γραμμή στήριξης τον Δεκέμβριο του 2013 – αλλά στους 18 μήνες που είχαν προηγηθεί είχε αντλήσει αρκετούς πόρους στις αγορές για να καλύψει τις ανάγκες έως το 2015.

Εκτοτε καταγράφει εντυπωσιακούς δείκτες ανάπτυξης, με διαφορά τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη: 8,3% το 2014, 25,6% το 2015 (εξαιτίας της συμπερίληψης μεγάλου αριθμού πολυεθνικών που μετέφεραν εκεί τη φορολογική τους έδρα στο εγχώριο προϊόν) και 5,1% το 2016. Η πρόβλεψη για το 2017 είναι 4,8%. H ανεργία έχει μειωθεί από 14,5% στις αρχές του 2013 σε 6,1% (Νοέμβριος 2017), με προοπτική να μειωθεί στο 5,5% το 2018. Το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει περιοριστεί από 12,7% του ΑΕΠ το 2011 σε 0,7% το 2016 και πρόβλεψη για 0,4% το 2017, ενώ το δημόσιο χρέος, από 119% του ΑΕΠ το 2013, αναμένεται να κλείσει το 2017 κάτω από το 70% … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , 09.01.2018 : 21:19).

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι πολιτικοί αυτής της χώρας είναι τόσο αγράμματοι που δε γνωρίζουν καν ανάγνωση. Αφήστε την κατανόηση.

Η ανάγνωση του άρθρο αυτού θα έπρεπε να τους κάνει να ντρέπονται για την αθλιότητα στην οποία έχουν καταδικάσει τους Έλληνες πολίτες, επί σχεδόν 10 χρόνια.

Αλλά εδώ δεν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι, ηγέτες και άνθρωποι πρακτικοί που μπορούν να συντάξουν κείμενα, προγράμματα, επιτελικά σχέδια και στρατηγικές εξόδου από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της χαοτικής κατάστασης στην οποία διατηρούν τη χώρα.

Τα μικρά και πολύ καθυστερημένε βήματα που γίνονται είναι αποτέλεσμα της τρομερής πίεσης για εκσυγχρονισμό που ασκείται από του Ευρωπαίους δανειστές μας και τους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου