Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Η ερευνητική δραστηριότητα στις Ελληνικές θάλασσες …

Η Ελλάδα ναυπήγησε τη δεκαετία του 1980 δυο ερευνητικά σκάφη. Το ερευνητικό ωκεανογραφικό «Αιγαίο» κα το ερευνητικό αλιευτικό «Φιλία». Τα σκάφη αυτά έχουν πλέον ηλικία σχεδόν 30 των και λογικά έχουν εξαντλήσει το αποτελεσματικό βίο τους από πλευράς ναυσιπλοΐας και των δυνατοτήτων που παρέχουν για σύγχρονες έρευνες υπό δυσμενείς καιρικές και πολιτικές συνθήκες.

Ίσως ο εξοπλισμός που φέρουν να είναι σύγχρονος και σε συνδυασμό με έμπειρο ναυτικό, τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό να συνεισφέρουν ακόμα σημαντικά στην έρευνα, τη τεχνολογία και τη κατανόηση τη λειτουργίας των θαλασσίων οικοσυστημάτων.

Η σιωπή όμως που τηρείται ευλαβικά σχετικά με την πληροφόρηση των πολιτών για τα ερευνητικά προγράμματα και τα αποτελέσματα των ερευνών τους, δε συμβάλλουν στην εμπέδωση κατανόησης του ρόλου των και των επιτευγμάτων τους.

Δε βλέπουμε όμως ούτε ακούμε ερευνητική δραστηριότητα άλλων ερευνητικών σκαφών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ή/και φίλων χωρών όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ισραήλ κλπ. Τα επεισόδια με το ερευνητικό Γερμανικό σκάφος Μέτεορ – βλέπετε http://www.anixneuseis.gr/?p=181623 -, αντί να μας ενθαρρύνουν μας προβληματίζουν περισσότερο.

Η Ελλάδα πρέπει να οργώνει ερευνητικά όλη την ΑΟΖ που της αναλογεί. Μόνη ή σε επιχειρήσεις σε συνεργασία με άλλες χώρες και ιδιαίτερα αυτές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Να περιμένουμε ανακοινώσεις από τους αρμοδίους; Μάλλον ματαιοπονούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου