Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Τούρκοι αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο …

Δεκαεπτά Τούρκοι πολίτες αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις Οινούσσες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες κυρίως για δημοσίους υπαλλήλους. Προς το παρόν μεταφέρθηκαν στο hotspot της Χίου στη ΒΙΑΛ για να καταγραφούν και να ταυτοπιηθούν.
Τι σχέση έχει η φωτογραφία με την είδηση; Παραπλάνηση; Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων; Περιφρόνηση στους πολίτες/αναγνώστες;
Για το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, στην οποία αναφέρεται: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή Πούντα Οινουσσών. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, .ΕΛΛΑΔΑ 19.02.2018 : 23:02).
Ο καθένας λέει ότι θέλει, περιγράφει τα γεγονότα όπως θέλει και δε δίνει λογαριασμό σε κανένα, αρκεί να προσποριστεί οφέλη.

Σταχυολογούμε:
-       Το Λιμενικό-Ακτοφυλακή «διασώζει» ανθρώπους ασφαλείς σε παραλία.

-       Η εφημερίδα προβάλλει φωτογραφία προφανώς από άλλο περιστατικό – εν πλω εν προκειμένω – για να προκαλέσει εντυπώσεις. Παραπλανητικές ειδήσεις ή ψεύτικες ειδήσεις; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Προφανώς οι αρμόδιες αρχές αδιαφορούν προκλητικά και για το δημόσιο συμφέρον και την ασυδοσία των ΜΜΕ.

-       Η λαμπρή δημοσιογράφος κα ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ που υπογράφει την είδηση ή συμμετέχει στην εσκεμμένη διασπορά περίεργων ειδήσεων (κομψή έκφραση) ή ψευδών ειδήσεων, ή επειδή το επιβάλλει η δ/νση της εφημερίδας ή εκείνη έχει την πρωτοβουλία και η εφημερίδα απλώς επικυρώνει την παρουσίαση χωρίς να ελέγξει το άρθρο προτού δημοσιευτεί και απαιτήσει να είναι  συμβατό με τη δεοντολογία και τη τους κανόνες (νόμους και καλές πρακτικές).

Θα μου πείτε ότι ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα της Ελλάδος του 2018.

Μάλλον έχετε δίκιο, γιατί κανείς δεν θα επιληφθεί το θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου