Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΣτΕ υπέρ κατεδάφισης δύο διατηρητέων στην Πλάκα …

Φωτογραφία αρχείου

Το πράσινο φως για την κατεδάφιση δύο διατηρητέων κτιρίων στην Πλάκα έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα δύο κτίρια, τα μόνα που είχαν απομείνει στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο ήταν διατηρητέα αλλά αποχαρακτηρίστηκαν προκειμένου να συνεχίσει η ανασκαφική έρευνα. Κατά του αποχαρακτηρισμού είχε παρέμβει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) που υπερασπίστηκε τη σημασία της διατήρησης των κτιρίων τα οποία αποτελούν κομμάτια της ιστορίας της πόλης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 07:13, 6 Φεβρουαρίου 2018).


Κατ’ αρχάς ο τίτλος της εφημερίδας παραπέμπει σε αρνητική εξέλιξη και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το περιεχόμενο της είδησης και του άρθρου. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει fake title (ψεύτικο τίτλο, επί το ελληνικότερο), προς εντυπωσιασμό και την άγρα αναγνωστών.

Η απόφαση είναι λογική και υπέρ του ευρύτερου συμφέροντος τους κοινωνικού συνόλου και της Ιστορίας της πόλεως των Αθηνών.

Το δράμα είναι ότι στην Πλάκα και δη σε παρακείμενη έκταση της οδού Αδριανού, 

υπάρχουν και  άλλες τέτοιες περιπτώσεις, που τα κτήρια δεν είναι διατηρητέα, αλλά διατηρούνται εντός προφανώς αρχαιολογικού χώρου, εις πείσμα της λογικής και της πόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου