Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Τσίπρας: Λάβαμε ουσιαστική στήριξη από τους εταίρους …


© Shutterstock Τσίπρας: Λάβαμε ουσιαστική στήριξη από τους εταίρους  

«Με τον Νίκο Αναστασιάδη αναδείξαμε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Κύπρο. Ενημέρωσα τους εταίρους για την αυξημένη προκλητικότητα. Για το επικίνδυνο περιστατικό στα Ιμια και για την τουρκική αεροναυτική δραστηριότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά το τέλος της άτυπης Συνόδου Κορυφής.

Τόνισε ότι ως ΕΕ πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα προς την Τουρκία. Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με συνεχείς παραβιάσεις των δικαιωμάτων κρατών μελών της ΕΕ. Αυτό το ζήτημα αφορά την ΕΕ στο σύνολό της. Η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να οικοδομήσουμε θετική ατζέντα ξανά στο μέλλον στους πολλούς τομείς που μπορούμε να συνεργαζόμαστε».

«Η θέση αυτή για την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου οφείλει να είναι ‘κόκκινη γραμμή’ για την ΕΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός. Η στήριξη που λάβαμε «ήταν ουσιαστική», εκτίμησε. Ηδη έγινε η σχετική δήλωση του προέδρου Τουσκ … (Euro2Day.gr, 23 Φεβρουαρίου 2018)

Ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία θα ήταν η παρουσία Γερμανικών, Ιταλικών, Ολλανδικών, Γαλλικών, Ισπανικών, Σουηδικών, Δανέζικων κα., πολεμικών πλοίων στο οικόπεδο 3 της ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και Κύπρου και η τοποθέτηση του γεωτρύπανου Sapiem 12000 της ΕΝΙ, στη θέση Σουπιά.

Όλα τα άλλα είναι συμβιβασμοί προκειμένου να πηγαίνουν καλά οι επενδύσεις των Ευρωπαίων στη Τουρκία και να είναι  εξασφαλισμένα τα κέρδη τους. Και βλέπουμε, αργότερα για το θέμα του φυσικού αερίου της Κύπρου.

ΥΓ: Αλήθεια γιατί δε μιλά και το Ηνωμένο Βασίλειο; Γέρασε η Γηραιά Αλβίωνα; Θεωρεί φιλικές τις τουρκικές ενέργειες; Δε θίγονται τα γεωπολιτικά συμφέροντά της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου