Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο …

Ο καλός Θεός φρόντισε να προικοδοτήσει την ανατολική Μεσόγειο με μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου, τα οποία ανακαλύφθηκαν πριν από χρόνια, ενώ πλέον και η τεχνολογία έφθασε σε επίπεδα όπου η εξόρυξη από μεγάλα θαλάσσια βάθη είναι εφικτή και οικονομικά ενδιαφέρουσα.

Οι Κύπριοι αντελήφθησαν σχετικά νωρίς το θείο δώρο και έκαναν σοβαρές και ουσιαστικές κινήσεις προς εξασφάλιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων και δρομολόγησαν συνεργασίες για την εξόρυξη. Σχεδιάζουν και στρατηγικές εκμετάλλευσής και διάθεσης των φυσικών πόρων σε περιοχές με ανάγκες και οικονομική ευρωστία.

Η σημερινή κατάσταση όμως δείχνει ότι δεν έλαβαν  υπόψη τους όλες τις παραμέτρους του προβλήματα ή καθυστέρησαν σε άλλες περιπτώσεις ή δεν έκαναν όλες τις απαιτούμενες στρατηγικές επιλογές ή δεν έλαβαν υπόψη τους ότι η διεθνής κατάσταση είναι δυναμική και εξελίσσεται ανάλογα με τις επιθυμίες των ισχυρών, κάθε αποχρώσεως.

Όπως έχουν εξελιχθεί σήμερα τα πράγμα και με τη διεθνή τρομοκρατία που ασκεί η Τουρκία (η ευελιξία Ερντογκάν είναι παροιμιώδης και αντιπαρατίθεται στον ελληνικό ερασιτεχνισμό)

ελευθέρα και με τις ευλογίες κυρίως της φίλης μας και συμμάχου ορθόδοξης Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν. η Κύπρος και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την ΕΕ και να απαιτήσουν τη συμμέτοχή της στις αναπτυξιακές προσπάθειες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου.

Η ΕΕ πρέπει να γίνει συνεταίρος στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου και όχι να απλά να πληρώνει μόλις έρθει ο γαλατάς στην πόρτα της. Αν καταλαβαίνουμε καλά τη σημερινή της στρατηγική. Το εγχείρημα δεν είναι απλό και θα απαιτήσει ευστροφία, επιχειρηματολογία, δεσμεύσεις και πάνω από όλα καθαρό μυαλό. Αλλά ακόμα και αν δεν τα διαθέτουμε θα πρέπει να τα εφεύρουμε.

Μπορούμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου