Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Νέα νοσοκομεία δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος με «υπογραφή» Ρέντσο Πιάνο …

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το νέο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για δράσεις που θα ενισχύσουν τον χώρο της Υγείας στη χώρα μας και οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, την ανέγερση δύο νέων νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή καθώς και την πλήρη ανακατασκευή κτιρίου του «Ευαγγελισμού». 

Από την παρουσίαση του προγράμματος χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο προϋπολογισμός αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ
Σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος, ο φημισμένος αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο –ο οποίος και θα αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων νοσοκομείων– ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για την υπογραφή, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Ιδρύματος για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 11:36, 21 Μαρτίου 2018).

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας εθνικός ευεργέτης. Από τους μεγαλύτερους και τους πλέον δυναμικούς. Και δεν παύει να εκπλήσσει θετικά και να λειτουργεί ως βάλσαμο τους Έλληνες πολίτες.

Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε και για τη νέα αυτή τεράστια προσφορά στη χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία.

Ωστόσο μας ξενίζουν ορισμένα πράγματα:

1.    Το βαριεστημένο και κουρασμένο ύφος του πρωθυπουργού κατά τη δημόσια εκδήλωση υπογραφής του σχετικού μνημονίου

2.    Τα νέα νοσοκομεία είναι ίσως λογικά απαραίτητα αν μάλιστα αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένα και μη λειτουργικά κτήρια, αλλά θα έπρεπε να έχει ταυτόχρονα αναγγελθεί η αναδιάταξη των υφισταμένων νοσοκομειακών μονάδων και ένας νέος σχεδιασμός λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας

3.    Η προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου θε έπρεπε να έχει κάνει τη κυβέρνηση να παρουσιάσει ταυτόχρονα νέα σχέδια ανασύνταξης και ενεργοποίησης του ΕΣΥ, ώστε να παρέχει υπηρεσίες ποιότητος με ελεγχόμενες δαπάνες

4.    Φαίνεται η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να μην έχει ακόμα αντιληφθεί την αυτονόμηση όλων και ειδικά των ιατρών και άλλων παραγόντων στα δημόσια νοσοκομεία και τις άλλες ιατρικές μονάδες, πράγμα που ουσιαστικά ναρκοθετεί οποιαδήποτε κίνηση υποστηρίξεως του ΕΣΥ

Εν τέλει η κυβέρνηση μοιάζει να έχει εθιστεί στις δωρεές, τις ελεημοσύνες και τις έξωθεν παρεμβάσεις και να μην διαθέτει μηχανισμούς σχεδιασμού και παραγωγής πολιτικών και υλοποιήσιμων προγραμμάτων.

Και λογικά μας ήρθε στο νου η σκέψη ότι είναι ίσως πολύ καλύτερα να αναλάβει το όλο ΕΣΥ το Ιδρυμα Νιάρχος και να κλείσει εντελώς το υπουργείο Υγείας. Σκέψη που μας δημιουργήθηκε από την παρουσία τόσων φαινομενικά πρωταγωνιστών στο κύκλωμα της Υγείας, στην εκδήλωση στο μέγαρο Μαξίμου, αλλά ουσιαστικά κομπάρσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου