Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη Χ. Ζαραφωνίτου στην «Κ»: Οι επιθέσεις δεν είναι «φυσικά» φαινόμενα …

«Είναι κρίμα που τα πανεπιστήμια του κέντρου της Αθήνας έχουν συνδεθεί με μία σειρά από φαινόμενα όπως είναι οι επιθέσεις κατά του διδακτικού προσωπικού, οι συγκρούσεις μεταξύ φοιτητικών ομάδων, το παρεμπόριο ή ακόμα και η διακίνηση ναρκωτικών. Αναμενόμενο είναι, στο πλαίσιο αυτό, να δημιουργείται ένα περιβάλλον αρκετά ανασφαλές τόσο για τους φοιτητές και το προσωπικό όσο και για τους πολίτες και κατοίκους των περιοχών. Ωστόσο, θέλω να τονίσω, 

  «Δεν είναι εύκολο να περιγραφούν τα συναισθήματα για την επίθεση, διότι εναλλάσσονται από την απορία στην αγανάκτηση...», τονίζει μιλώντας για την προσωπική της εμπειρία η κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου. Μα πάρα κάτω λέει και γράφεται στην εφημερίδα «η κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου περιγράφει, η οποία απουσίαζε από το γραφείο της την ώρα της επίθεσης».

ότι τα πανεπιστήμια συνεχίζουν τη λειτουργία τους, με πολύ καλά αποτελέσματα και παρά την έξαρση των παραπάνω φαινομένων επιτελούν με συνέπεια τον ακαδημαϊκό τους ρόλο. Ο κίνδυνος σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι, πάντως, να φθάσουμε στο σημείο να τα αντιμετωπίζουμε ως “φυσικά” φαινόμενα και άρα αναπόφευκτα. Τότε, θα δημιουργηθεί μια νέα “κανονικότητα” στην καθημερινότητά μας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο» παρατηρεί, μιλώντας στην «Κ», η Χριστίνα Ζαραφωνίτου καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο .. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, 05.03.2018 : 08:01).
Η κα Ζαραφωνίτου λέει αλήθειες επιστημονικής φύσεως, αλλά εμείς τις εκλαμβάνομε ως κλάψα, αποδοχή(;) μιας θλιβερής πραγματικότητας, λύπη και πρωτίστως αδράνεια. Φυσικά φταίνε κάποιοι άλλοι – ΠΑΝΤΑ.

Αξίζει η ανάγνωση της συνεντεύξεως. Η εφημερίδα έκανε το καθήκον της και η παραφροσύνη που διακατέχει όλες τις εκφάνσεις της σημερινής σύγχρονης Ελλάδας παραμένουν ως μνημεία για τις επερχόμενες γενεές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου