Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Foreign Policy: Ομηρία, το νέο όπλο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής …

«H σύλληψη και κράτηση ομήρων εκ μέρους της Τουρκίας, είναι ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα στις σχέσεις της Άγκυρας με τους δυτικούς της συμμάχους.


Είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι συμβαίνει αλλά πολιτικοί ηγέτες και διπλωμάτες είναι απρόθυμοι να το κατονομάσουν», αναφέρει άρθρο του Foreign Policy που ενδεχομένως φωτίζει τις προθέσεις των Τούρκων και τον τρόπο που σκοπεύουν να διαχειριστούν τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα ελληνοτουρκικά  σύνορα.  

«Η πιο πρόσφατη υπόθεση» , αναφέρει το περιοδικό, «αφορά στον Τουρκογερμανό δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ που συνελήφθη στην Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2017, κατηγορούμενος για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Γιουτζέλ, ανταποκριτής της Die Welt, γνωστός για τη δημοσιογραφική του δήλωση σχετικά με την καταστολή της Τουρκίας, είχε γράψει άρθρα βασισμένα στα υποκλαπέντα μηνύματα του γαμπρού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Υπουργού Ενέργειας Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ 16:50, 8 Μαρτίου 2018).

Μα αυτό δεν έκαναν ανέκαθεν η Τουρκία και η τουρκιά, από την εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ;

Όμηροι οι Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου, της Τενέδου, όμηροι το Πατριαρχείο και οι διάκονοί του, όμηρος η Αγία Σοφία και όλες οι εκκλησίες της καθ΄ ημάς Ανατολής, όμηροι και οι Εβραίοι, όμηροι και οι Αρμένηδες, όμηροι και οι άλλες μειονότητες, αλλά και οι γυναίκες τους και οι κόρες τους που αλίμονό τους αν δεν υπακούον στον αφέντη σύζυγο και πατέρα,

Τώρα απλώς εκσυγχρονίζουν τις πολιτικές τους και τις προσαρμόζουν στην οικονομική ισχύ που απέκτησαν σχετικά πρόσφατα χάρις στις διεθνείς και κυρίως ευρωπαϊκές επενδύσεις και στις εξαγωγές εκατομμυρίων τούρκων εργατών στα διψασμένα για χέρια εργοστάσια της Δύσεως.

Ακόμα και η Αυστρία ξερογλείφεται με τους Τούρκους, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της ΥΠΕΞ κας Κάριν Κνάισλ και γράφεται για τις επενδύσεις των αυστριακών στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου