Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Εκατοντάδες περίπτερα απομάκρυνε ο Δήμος Αθηναίων …

Σε δραστική μείωση του αριθμού των περιπτέρων στην Αθήνα έχει προβεί, τα τελευταία χρόνια, ο δήμος. Από 931 που ήταν όταν ανέλαβε η δημοτική Αρχή Καμίνη το 2011, σήμερα έχουν μειωθεί σε 600.

Τώρα ο δήμος προχωρά στη δεύτερη φάση καταργώντας οριστικά τις θέσεις 323 εξ΄αυτών, με κριτήριο τους κανόνες βιώσιμης κινητικότητας, το εύρος των πεζοδρομίων, την ασφάλεια που απορρέει από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την εμπορικότητα των δρόμων.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε: «Η οριστική κατάργηση του ενός τρίτου των θέσεων εγκαταλελειμμένων περιπτέρων στην Αθήνα απελευθερώνει χώρο για τους πεζούς και βοηθά σημαντικά στη λειτουργική και αισθητική  αναβάθμιση του αστικού τοπίου της Αθήνας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 17:00, 3 Απριλίου 2018).

Γελοιότητες. Και τζάμπα εύσημα στον εαυτό του δίνει ο θαυμάσιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης.

Κατάργει εγκαταλελειμμένα περίπτερα και όχι όλα! Άρα δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να ξηλώνει εστίες ρύπανσης, εμπόδια στην κυκλοφορία των πεζών, υγειονομικών βομβών όταν λειτουργούν και πραγμάτων που τραυματίζουν αισθητικά την πόλη και δυσχεραίνουν τη λειτουργία της.

Οι προτροπές μας από το 2008 έως το του 2014 – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.gr/2014/08/blog-post_54.html  - φαίνεται να εισακούονται σε κάποιο βαθμό, αν και δεν βλέπουμε καμιά στρατηγική για την αντικατάσταση των περιπτέρων από εμπορικές μονάδες σε κανονικά καταστήματα, όπως γίνεται σε όλες τις σύγχρονες πόλεις του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου