Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Εργατική Πρωτομαγιά 2018 …

Κοινότυπες επαναλήψεις και αναφορές σε αγώνες που έδωσαν άλλοι παλαιότερα, όταν οι συνθήκες εργασίας ήταν πράγματι απάνθρωπες, με εξευτελιστικές αμοιβές και χωρίς δικαιώματα. Αλλά μόνον υποχρεώσεις.

Και περάσαμε στο σήμερα, όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι (στις ανεπτυγμένες τουλάχιστον χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάς) έχουν πολύ καλές συνθήκες εργασίας, καλές αμοιβές και δικαιώματα. Πολλά, και σε πολλές περιπτώσεις, πάρα πολλά. Και καμιά υποχρέωση, όπως συνάγεται από τη σιωπή των συνδικαλιστών και όσων παίρνουν το μαρκούτσι και κατακεραυνώνουν τα πάντα και όλους και κυρίως τους απάνθρωπους εργοδότες, οι οποίοι όμως τους εξασφαλίζουν εργασιακά.

Περιμένω πότε κάποιοι θα μιλήσουν υπέρ των ανέργων, θα πουν τι σκέπτονται για τον περιορισμό της ανεργίας, θα επαινέσουν τους επιχειρηματίες και όσους δίνουν δουλειά στα νιάτα και θα μιλήσουν για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων. Για αξιοκρατία, αξιολόγηση, αμοιβές ανάλογα με την απόδοση και την εφευρετικότητα, ανέλιξη βάσει των ουσιαστικών προσόντων και τη συνεισφορά στην πρόοδο και στην επιτυχία των επιχειρήσεων και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

Ζητώ συγγνώμη αν ξέχασα κάποιον σημαντικό παράγοντα της εργασίας και δεν τόνισα όσο έπρεπε πτυχές του εργασιακού βίου που συμβάλλουν σε μια καλύτερη κοινωνία.

Καλή Πρωτομαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου