Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 1 Μαΐου 2018

«Ο Ερντογάν ελέγχει πλήρως τους ρυθμούς της έντασης στο Αιγαίο», αλλά για τα πανεπιστήμια στις δύο πλευρές του Αιγαίου …

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Υφαντής: Δεν μιλάμε καν για τις υποδομές, εκεί είμαστε η ημέρα με τη νύχτα.
Με εμπειρία στο Πάντειο και στο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης, ζητείται από τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνο Υφαντή, η σύγκριση των δύο πλευρών του Αιγαίου σε ακαδημαϊκό πεδίο: «Ο μέσος όρος των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών είναι καλύτερος, όμως στην Τουρκία υπάρχουν πλέον 4-5 πανεπιστήμια που είναι διεθνούς επιπέδου και βελτιώνονται συνεχώς. Υπάρχει αίσθηση αριστείας και τα κριτήρια ειδικά στην έρευνα γίνονται ολοένα και περισσότερο αυστηρά, ακολουθώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Δεν μιλάμε καν για τις υποδομές, εκεί είμαστε η ημέρα με τη νύχτα».
«Οσο στην Ελλάδα μένουμε στάσιμοι και βασιζόμαστε στον ηρωισμό κάποιων εκπαιδευτικών, τότε σε μία γενιά από τώρα θα μας ξεπεράσουν», σημειώνει ο κ. Υφαντής, προσθέτοντας πως «στην Τουρκία έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικά κεφάλαια είναι η εκπαίδευση και η βελτίωση των ανθρώπινων πόρων».
«Στην Ελλάδα;», τον ερωτώ.
«Κρίνοντας από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας; Σε καμία περίπτωση!». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 28.04.2018 : 22:15).

 Έχουν ενδιαφέρον όλα όσα λέει ο κ Κ. Υφαντής μια και έχει άμεση σχέση με του Τούρκους νέους, το σύστημα και τις στρατηγικές που ακολουθούνται. Και έχει βέβαια και την Ελληνική εμπειρία και γνωρίζει το πώς αντιδρά το ελληνικό σύστημα στις εξελίξεις της διεθνούς πολιτικής και  οικονομίας.

Εμείς θέλουμε να περιοριστούμε στις επισημάνσεις του για τα ελληνικά πανεπιστήμια και ιδιαίτερα στη διαφορά υποδομών.

Ο κ. Γαβριόγλου, αν και εκ Κωνσταντινουπόλεως και εκπαιδευτείς στο εξωτερικό και μάλιστα σε καλά πανεπιστημιακά ιδρύματα, συμπεριφέρεται ως τούρκος των αρχών του αιώνα και προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του ή απλά εκτελεί εντολές.

Μας προξενεί όμως μεγάλη απορία η πολιτεία του αν. υπουργού κ. Φωτάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει υποστεί ολική έκλειψη και βρίσκεται στην πίσω πλευρά της Σελήνης μη επικοινωνώντας με και αυτός το σήμερα.

Δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν ερευνά, δεν ζει, δεν ενδιαφέρεται; Περιορίζεται στις καλές σχέσεις και στις αγκαλιές και στα φιλιά με τον πρωθυπουργό. Ίσως δουλεύει για πάρτη του. Ήσυχα και πάντως όχι στο φως.

Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος. Αλλά η μέχρι τώρα διαδρομή του στο υπουργείο Παιδείας δεν είναι προς έπαινο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου