Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Δεν αυτονομήθηκαν μόνον φορείς και αρμόδιοι. Αυτονομούνται και πολίτες …

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στον αυτοκινητόδρομου του Κηφισού μέσα στο Λεκανοπέδιο και χαίρει άκρας υγείας και αποτελεσματικής (ως συνήθως) νομικής προστασίας.

·         Κατάργησε την νόμιμη έκδοση αδειών κυκλοφορίας
·         Κατάργησε τις επίσημες πινακίδες κυκλοφορίας
·         Κατάργησε τον τεχνικό έλεγχο των φορτηγών
·         Κατάργησε τα όρια των αλκοτέστ

Λογικά ο κύριος αυτός δεν υπάκουε σε κανένα σήμα κυκλοφορίας, κανένα όριο ταχύτητος. Δεν είναι παράλογο να μη δήλωνε τα εισοδήματά του και να μην πλήρωνε φόρους, όπως πάρα  πολλοί ηλίθιοι (αλλά όχι όλοι) αυτής της χώρας. Με λίγα λόγια είχε πλήρως αυτονομηθεί και περνούσε ζάχαρη.

Ο οδηγός είναι ίσως ένα πρότυπο αυτονόμησης Έλληνα, που υπόκειται μόνον στους δικούς του περιοριστικούς όρους όπως αυτός τους αντιλαμβάνεται. Στους ανακριτές είπε ότι η νταλίκα δεν υπάκουε στο τιμόνι. Ίσως και αυτή να είχε αυτονομηθεί.

Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα τη Ελλάδος ως κοινωνίας και αν αυτό δεν αλλάξει, κανένας δανειστής καμιά επιτροπεία, κανένας διεθνής οργανισμός και κανένας τουρίστας από τα εκατομμύρια που μας κάνουν τη τιμή να μας επισκέπτονται κάθε χρόνο, δεν πρόκειται να συμβάλλουν στο να γίνει η Ελλάς μια κανονική χώρα.

ΥΓ: Η αυτονόμηση είναι το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας. Δείτε την παρατήρησή μας στον αν. υπουργό κ. Χουλιαράκη το Ιανουάριο του 2018, στο https://simpleandclear.blogspot.gr/2018/01/k.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου