Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Κέρστι Κάλιουλαϊντ αυτοί, Αλ. Τσίπρα εμείς …

Η Εσθονή πρόεδρος στην «Κ»: Εμπιστοσύνη στον ψηφιακό κόσμο

«Η εποχή με τις εταιρείες των 10.000 εργαζομένων, με σταθερή έδρα, έχει παρέλθει. Ολο και περισσότεροι πολίτες ζουν λιγότερο προσδεδεμένοι στο εθνικό κράτος, σαν ψηφιακοί νομάδες», λέει η Εσθονή πρόεδρος, Κέρστι Κάλιουλαϊντ.

«Μας φάνηκε  άδικο να χάνουν επαφή οι Εσθονοί του εξωτερικού με το πολιτικό μας σύστημα». Με τη φράση αυτή εξηγεί η Κέρστι Κάλιουλαϊντ, πρόεδρος της Εσθονίας, το σκεπτικό που οδήγησε τη μικρή χώρα της Βαλτικής, που έχει εξελιχθεί στο ψηφιακό θαύμα της Ε.Ε., να επιτρέψει στους πολίτες της να ψηφίζουν διαδικτυακά οπουδήποτε κι αν βρίσκονται στον κόσμο. «Πολλοί Εσθονοί ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», εξηγεί σε αποκλειστική συνέντευξη στην «Κ» η Εσθονή πρόεδρος. «Ενταχθήκαμε στην Ε.Ε. για να απολαμβάνουμε τις τέσσερις ελευθερίες. Και έχουμε τα τεχνολογικά εργαλεία ώστε να γίνεται με ασφάλεια η εκλογική διαδικασία, αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, 21.05.2018 : 16:30).

Διαβάστε τη συνέντευξη και θα καταλάβετε το μέγεθος του θαυμάσιου πρωθυπουργού μας Αλ. Τσίπρα.

Σχεδόν συνομήλικοι. Αλλά η κυρία ζει την εποχή της και καθοδηγεί τη χώρα της στο ψηφιακό δρόμο που χάραξαν εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, ενώ ο άλλος περιφέρεται στο διάστημα, υψιπετών και στροβιλιζόμενος χέρι χέρι με τον εκπληκτικό σύμβουλό του και ίσως καθοδηγητή του και υπουργάρα του Ν. Παππά. Και επιτυγχάνουν πολύ μικρά βήματα εκσυγχρονισμού    – μπορείς να το πεις και μια τρύπα στο νερό - παρά τους πακτωλούς των χρήματων που έχουμε δαπανήσει ως χώρα.

Ακατάλληλοι άνθρωποι, σε ακατάλληλε θέσεις. Kαι μια χώρα που έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να σέρνεται ουραγός στην Ευρώπη καταρρίπτοντας όλα τα αρνητικά ρεκόρ παρά τα δάνεια, τη βοήθεια, τα φροντιστήρια, τα χατίρια, τους ψεύτικούς καλούς βαθμούς και τα χωρίς αντίκρισμα πτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου