Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Μεγάλο μισθολογικό χάσμα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παρά τις μεταβολές …



Σύμφωνα με ανάλυση του ΣΕΒ, η απόκλιση που διαπιστώνεται μεταξύ των μισθών στον δημόσιο τομέα και σε αυτούς που καταβάλλονται στον ιδιωτικό, εκτιμάται σε 38%, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του εργατικού δυναμικού του β΄ τριμήνου του 2017, ο μέσος καθαρός μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 874 ευρώ. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι σημαντική, με την αναλογία να είναι συντριπτικά υπέρ των εργαζομένων στο Δημόσιο. Και συγκεκριμένα, ο μέσος καθαρός μηνιαίος μισθός στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται σε 777 ευρώ, έναντι 1.075 ευρώ για τον εργαζόμενο στο Δημόσιο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 04.05.2018 : 22:15).

Πρόκειται για συστηματικό έγκλημα εκ προμελέτης. Γνωστό σε όλους τους πολιτικούς και φυσικά και στους Θεσμούς που θέλουν να μη βλέπουν την πραγματικότητα και αφήνουν τις κυβερνήσεις της περιόδου της κρίσεως να ασελγούν εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Ναι, να ασελγούν αδιάντροπα και παράλογα.

Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψη η μονιμότητα, η πλήρης απουσία αξιολόγησης, η νομοθεσία που έχει κατασκευαστεί επί δεκαετίες και παρέχει πρόσθετα κάθε είδους προνόμια στους δημοσίους υπάλληλους. Και η κατάχρηση απεργιών με προκλητικούς εκβιασμούς για συγκυβέρνηση και χωρίς σχεδόν ποτέ να γίνονται παρακρατήσεις μισθών.

Η Ελληνική κοινωνία είναι  μια παράλογη κοινωνία μεταπρατών, βολεμένων, κομματικά αρεστών, προνομιούχων, παραβατών του νόμου και κυρίως της λογικής και της δεοντολογίας. Η μόνη λύση είναι η εξ αρχής ανασύνταξη της δημόσιας σφαίρας και ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους και δημόσιας διοίκησης, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στη δυτική τουλάχιστον Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου