Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Τι θέλουμε εμείς από την πνευματική ελίτ, την τιβί, τα ραδιόφωνα, τον ελληνικό διαδικτυακό παγκόσμιο ιστό …

Μέρος της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι το γεγονός ότι οι πολίτες γίνονται καθημερινά στόχος επιθέσεων από τα λεγόμενα ΜΜΕ.

Ουσιαστικά έχουν καταντήσει μέσα προπαγάνδας κομματικών μηχανισμών, εύκολου πλουτισμού και απασχόλησης εκατοντάδων κυρίων και κυριών που αυτοονομάζονται δημοσιογράφοι, υπάλληλοι τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, αλλά και του άθλιου πολιτικού και κυβερνητικού κατεστημένου. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν και αυτό μετρίως έως απαραδέκτως, είναι να συζητούν νυχθημερόν τι είπαν και τι έκαναν οι πολιτικοί και οι συνοδοιπόροι των. Μεγάλη ευθύνη έχει και η απροκάλυπτα κυβερνητική ΕΡΤ.

Βρεθήκαμε και η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει επειγόντως αν θέλουμε να προχωρήσει η χώρα όπως όλες οι πολιτισμένες, στο δρόμο που οδηγεί προς ευοίωνο μέλλον και ευημερία.

Θα σταματήσουμε την ανάλυση (πείτε την και γκρίνια) και θα παρουσιάσουμε εν συντομία τι εμείς θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει άμεσα πραγματικότητα. Είναι άλλωστε και αυτό μέρος των απαραίτητων  μεταρρυθμίσεων.

1.    Πρώτα από όλα η ΕΡΤ πρέπει να γίνει ελληνική ραδιοτηλεόραση και όχι εξάρτημα του κράτους. Πρέπει να ανανεώνει το προσωπικό της και να δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που έχουν κάτι νέο και ευχάριστο να πουν. Ως συνέπεια είναι να να μην υπάρχει μονιμότητα (ίσως εκτός ενός συγκεκριμένου πυρήνα). Να παράγει εκπομπές που ασχολούνται με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις λύσεις τους, τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Να δημιουργηθούν εκπομπές που θα απευθύνονται στους Έλληνες όλων των ηλικιών και απόψεων. Οι πολιτικές εκπομπές να περάσουν δε δεύτερο πλάνο συχνότητας και να είναι ουσιαστικές και όχι κουτσομπολίστικες. Η Ιστορία, ο Πολιτισμός, οι Τέχνες, οι Επιστήμες, η Οικονομία, η Επιχειρηματικότητα, η Παραγωγή διατροφικών προϊόντων, η Προστασία του Περιβάλλοντος, η Τεχνολογία, το Νερό, η Ποιότητα και άλλα παρόμοια, πρέπει να αποκτήσουν θέση στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των νέων και των πολιτών. Και φυσικά όλες οι παραγωγές πρέπει να είναι  διαθέσιμες την ώρα που οι πολίτες επιθυμούν και όχι μόνον τις ώρες πρώτης προβολής τους

2.    Η λογική που θα πρέπει να διέπει την ΕΡΤ πρέπει να ισχύει και για τα ιδιωτικά κανάλια ενημέρωσης, σε βαθμό τουλάχιστον υποχρεωτικώς ελαχίστων. Πρέπει να δημιουργούνται εκπομπές ενδιαφέροντος για ψυχαγωγία και ξεκούραση, ενώ θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο η προβολή σκηνών βίας, εγκλημάτων και η αθρόα εισαγωγή παραγωγών άλλων χωρών και ιδίως των ΗΠΑ, εις βάρος των ελληνικών και ευρωπαϊκών παραγωγών.

3.    Τα ΑΕΙ πρέπει να προσφέρουν στους πολίτες με τρόπο εύληπτο, εποικοδομητικό και πρακτικό όλες τις γνώσεις που είναι πλέον απαραίτητο να είναι  κτήμα των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να διαθέτουν απαραιτήτως όλοι οι νεοφώτιστοι φοιτητές. Οι πολίτες πρέπει να έχουν πηγές πληροφόρησης σε όλη τους τη ζωή μετά την έξοδό τους από το εκπαιδευτικό σύστημα. Η ζωή δε πρέπει να έχει στατικές περιόδους απόκτηση γνώσεων και φύλαξής τους σε χρονοντούλαπα (άπαξ απόφοιτος ενός κύκλου πάντοτε ικανός και πληροφορημένος πολίτης). Τα ΑΕΙ οφείλουν να συμβάλλουν στην επαρκή πληροφόρηση των πολιτών όσον αφορά τις εξελίξεις σε επιστήμες, τεχνολογίες, νέους προσανατολισμούς, νέα πεδία επιστημονικών αναζητήσεων και εφαρμογών τόσο για το άμεσο όσο και το προσεχές μέλλον

4.    Ξοδεύουμε ως κοινωνία πολλά χρήματα σε μηχανισμούς συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και απόκτηση νέων ικανοτήτων και εργασιακών δεξιοτήτων. Αλλά τα αποτελέσματα είναι μάλλον πενιχρά. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από «ειδικούς» και απλά οι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής. Τα ερωτήματα που απασχολούν όλους μας σχετικά με το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις, ποιος καταρτίζει τα προγράμματα, ποια είναι η αποδοχή των, πόσο επιτυχημένα είναι, πόσοι ενδιαφερόμενοι αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις που τους επιτρέπουν να συνεχίσουν τον εργασιακό τους βίο και άλλα σχετικά, χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Η τηλεόραση και οι εφαρμογές στον Παγκόσμιο Ιστό μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή

Λογικά και άλλοι πολίτες μπορούν να επεκτείνουν τον κατάλογο ή/και να υποδείξουν καλύτερα προγράμματα και λύσεις.

Περιμένουμε και ελπίζουμε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο.  

ΥΓ: Δυστυχώς φαίνεται ότι και η νέα ηγεσία της ΕΡΤ διαπνέεται από παλαιοκομματισμό και ευνοιοκρατία. Ενώ αποφεύγει να διαθέσει εργαλεία αξιολόγησης εκπομπών και συντελεστών στους πολίτες. Η κατάσταση βέβαια στα ιδιωτικά κανάλια δεν είναι καλλίτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου