Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Η Ελλάς δέχεται απροκάλυπτη επίθεση σε όλα τα μέτωπα και με όλα τα μέσα από την Τουρκία …

Στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης - Διαβουλεύσεις με Ε.Ε.


Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας ευθύς μόλις γνωστοποιήθηκε η υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης αναφορικά με θαλάσσιες ζώνες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. Επίσης, επισημαίνεται πως υπήρξε δημόσια αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών και τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Σαμέχ Ελ-Σούκρι αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαίκή Ένωση έλαβε οδηγίες να ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. Φεντερικά Μογκερίνι.

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σαράτζ στην Κωνσταντινούπολη και οι δύο ηγέτες υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στις δυο χώρες. Η κίνηση έρχεται στον απόηχο της επιστολής της Άγκυρας στον ΟΗΕ, η οποία πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Αθήνας, αλλά και  των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας. 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι καμιά συμφωνία δεν μπορεί να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:19:15, Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 19:13).

Ο μεμέτης δεν καταλαβαίνει από Διεθνές Δίκαιο. Προωθεί συστηματικά, προκλητικά, απάνθρωπα τις επεκτατικές του θέσεις εναντίον της Ελλάδος, αδιαφορώντας για όλα, έχοντας εξασφαλίσει την σιωπή ή την ενθάρρυνση, ίσως και την υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Τράμπ, του Ρώσου προέδρου Πούτιν, αλλά και την ανερμάτιστη συμπεριφορά της ΕΕ που αποσκοπεί προφανώς στην προστασία των οικονομικών της συμφερόντων και επενδύσεων στην Τουρκία.

Κάτι είπε και ο πρόεδρος Μακρόν αλλά  δεν φτάνει. Θα είναι έμπρακτη απόδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα και δυσαρέσκειας έως απειλής προς την Τουρκία αν στείλει αμέσως πολεμικά πλοία στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ και ζητήσει λιμενικές διευκολύνσεις ας πούμε στη νότιο Κρήτη και την Κύπρο. Και διαβουλευτεί με τους άλλους ισχυρούς της ΕΕ για έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδος και της Κύπρου και αποδοκιμασίας της Τουρκίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αφήσει τα λόγια και τα φρου φρου και να λάβει σοβαρά μέτρα εναντίον της επιθετικής συμπροφοράς που επιδεικνύει απροκάλυπτα η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος. Πρώτο μέτρο θα ήταν η υποστήριξη της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, όπως έχει το δικαίωμα να κάνει βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Αμέσως επίσης πρέπει να κλείσει τη στρόφιγγα των Ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη Τουρκία και να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις εναντίον της. Οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να είναι προοδευτικώς αυστηρότερες μέχρις ότου ο μεμέτης έρθει στα συγκαλά του και περιοριστεί στα αναγνωρισμένα σύνορά του. Μας ανησυχεί όμως και η δήλωση της Γερμανίας υπέρ της παραμονή της προσφιλούς της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Μήπως είναι καιρός να υπογράψουμε συνθήκη αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ;

Θα περιοριστούμε σε αυτά τα ολίγα προς ώρας και θα επανέλθουμε λογικά, σύντομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου