Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Απλός και σίγουρος εκτουρκισμός ή εξισλαμισμός των νήσων του Αιγαίου …

Ο τίτλος ηχεί παράξενα αλλά αυτό συντελείται τα τελευταία χρόνια στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ας μη θέλουμε να το παραδεχτούμε. Έστω και ως προσωρινή κατάσταση που τείνει όμως να παγιωθεί.

Το 2010 είχαμε επισημάνει την προοπτική αυτή βάσει της λογικής της πολιτικής του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή περί υποστήριξης της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση – βλέπετε την ανάρτηση   https://simpleandclear.blogspot.com/2010/10/blog-post_5977.html .

Τότε βέβαια δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών κυμάτων από χώρες όλου σχεδόν του πλανήτη προς την πτωχή πλην τιμία Ελλάδα.

Αρχικά την ευκαιρία είδαν οι διακινητές, οι πλανητάρχες, οι μαφιόζοι, οι εθνικιστές Τούρκοι και οι ψυχροί υπολογιστές δυτικοευρωπαίοι, ως διάβαση προς την βόρεια Ευρώπη και τη διαδρομή προς κάλυψη των αναγκών τους σε εργατικό δυναμικό.

Αλλά τα πράγματα σκούριναν όταν διαπιστώθηκε η παγίωση του Ελληνικό διαδρόμου και η ακατάσχετη αύξηση των ροών πέραν κάθε υπολογισμού και σχεδίου. Και έκλεισαν το διάδρομο από βορά και έμεινε η Ελλάδα ως προορισμός, αποθήκη και αίθουσα αναμονής μια και ποτέ δε σφραγίστηκε απολύτως η προς τη Γερμανία διαδρομή.

Τώρα οι κάτοικοι των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου διαπιστώνουν την αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού, με τους αριθμούς λαθρομεταναστών να ξεπερνούν ήδη τον αριθμό των λιγοστών κατοίκων που επιμένουν να μένουν στα νησιά, ενώ όλοι οι νέοι μετακινούνται προς τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της Ελλάδος. Εκεί που γίνονται οι πενιχρές επενδύσεις και υπάρχουν ακόμα δουλειές και ο κάθε ένας από εμάς απολαμβάνει το προνόμιο την ανωνυμίας, ελπίζοντας να απολαύσει όλα όσα υπόσχονται οι άθλιες εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών της τιβί.

Στην Ελλάδα τι μένει; Στρατιές ανθρώπων μάλλον ευκατάστατων αφού πληρώνουν αδρά τους διακινητές και τους μεταφορείς, με την ελπίδα να καταλήξουν κάποτε στη γη της επαγγελίας με τα μεγάλα και σίγουρα κοινωνικά επιδόματα.

Και τι κάνουμε τώρα; Είναι το ερώτημα. Και πάλι τσακωνόμαστε και δεν καθόμαστε όλοι μαζί να βρούμε λύσεις και να ομαλοποιήσουμε τη ζωή στη χώρα. Κάνουμε έκκληση στο άθλιο πολιτικό σύστημα να κάνει εκεχειρία για κάποιο διάστημα και να επεξεργαστεί σχέδια ανάσχεσης της προδιαγραφόμενης αλλοίωσης της χώρας και των θεσμών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου