Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Στέφανος Μάνος: Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος …

Μερικές σύντομες, επίκαιρες παρατηρήσεις. Εδώ και τρεις δεκαετίες υποστηρίζω ότι είναι προς το συμφέρον μας να αποτυπώσουμε σε χάρτη τις θέσεις μας για την υφαλοκρηπίδα. Να παύσουμε να αναφερόμαστε μόνο στο δίκαιο της θάλασσας, τα 12 μίλια, τις ευθείες γραμμές βάσεως, τους κόλπους κ.λπ. και να αποτυπώσουμε τη συνισταμένη των απόψεών μας σε χάρτη. 


Στη δική μας συγκεκριμένη πρόταση, η Τουρκία και άλλες χώρες, η Αλβανία, θα εμφάνιζαν τις δικές τους αντιπροτάσεις. Με χάρτες και όχι με ερμηνείες νόμων από την πλευρά των ενδιαφερομένων, το Δικαστήριο της Χάγης θα μπορούσε στη συνέχεια να αποφασίσει σχετικά εύκολα … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 09.12.2019 : 09:56).

Ο κ. Στέφανος Μάνος αποτελεί μια από πολύ λίγες σώφρονες φωνές που καταδεικνύουν παθογένειες της ελληνικής πολιτικής σκηνής και περιγράφει απλές και κατανοητές λύσεις. Δυστυχώς το πολιτικό ΄σύστημα και οι φιγούρες που το απαρτίζουν δε θέλουν ποτέ να τον διαβάσουν, να μελετήσουν τις προτάσεις του και να κινηθούν προς την κατεύθυνση που υποδεικνύει. Και τα προβλήματα συσσωρεύονται και πληθύνονται έως ότου καταστούν εξαιρετικά δυσεπίλυτα και ίσως άλυτα. 

Το πρόβλημα που αναδεικνύει με τις ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ παλιό, εξαιρετικά σημαντικό αλλά κανείς από τους πολιτικούς ταγούς μας δε θέλει να ασχοληθεί με αυτό. Φοβούνται, κωλώνουν, τρέμουν και το συντηρούν εις βάρος της Πατρίδος και  των Ελλήνων.

Το έχουμε προβάλλει και εμείς με τα φτωχά μας μέσα από το Ημερολόγιο Απλά και  Κατανοητά και  έχουμε στείλει τις απόψεις μας στους κατά καιρούς κυβερνώντες αλλά αυτοί μόνον με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα ασχολούνται. Με τίποτε τελικά ουσιαστικό. Οι πολιτικές τους είναι μικροδιορθώσεις και μπαλώματα.

ΥΓ: Επίκαιρο και σχετικά κατ΄ εμάς και ενδιαφέρον είναι το άρθρο του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ «Η λογική του τουρκικού προβλήματος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου