15 Φεβρουαρίου 2008

Μερίδες εστιατορίων: Είδος υπό εξαφάνιση …

Οι μερίδες των εστιατορίων όλο και μικραίνουν. Οι εστιάτορες εισήγαγαν εδώ κα πολλά χρόνια τα πιάτα σαλάτας ως κύρια πιάτα και η ποσότητα εντός συρρικνώνεται επικινδύνως. Μήπως θα πρέπει να τους επαινέσουμε γιατί φροντίζουν να μην τρώμε πολύ και βαρυστομαχιάζουμε;

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν αντιληφθεί τίποτε.

Εμείς ως καταναλωτές έχουμε ίσως εθιστεί, αλλά και δεν είναι δυνατόν τελικώς να διαπληκτιζόμαστε σε κάθε βήμα μας. Έτσι φαίνεται ότι επιλέγουμε να το αποδεχτούμε, όχι βέβαια ατιμωρητί, αλλά στη βάση του «ο κλέψας του κλέψαντος» ή επί το χριστιανικότερο «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Οι Έλληνες όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό τρομάζουν με το μέγεθος των πιάτων στα οποία σερβίρονται τα φαγητά. Εκεί φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα κάποιου βαθμού εντιμότητα.

Ως λύση του προβλήματος προτείνουμε στη Κυβέρνηση να προβεί στο χαρακτηρισμό των μερίδων ως είδος υπό εξαφάνιση, μήπως και προστατευτεί το είδος και εν τέλει και ο καταναλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου