3 Μαρτίου 2008

Ραδιόφωνο σύγχρονο και ασχολούμενο με τα προβλήματα των πολιτών …

Το ραδιόφωνο είναι ένα μέσο ενημέρωσης και συμμετοχής, ευέλικτο και αποτελεσματικό. Αντιδρά σε μηδενικό σχεδόν χρόνο, δεν σε καθηλώνει αλλά μπορεί κανείς να κάνει και άλλες εργασίες παράλληλα ενώ το ακούει, έχει αμεσότητα και ως δημόσιο μέσο απευθύνεται σε πολλούς και θα λέγαμε σε όλους.

Δυστυχώς οι αρμόδιοι και παχυλά αμειβόμενοι δεν έχουν προφανώς χρόνο να παρακολουθήσουν την πορεία του ραδιοφώνου του Σκαϊ και την ανάγκη που εκφράζουν οι πολίτες να διατυπώνουν απόψεις και επιχειρήματα, να πληροφορούν και να πληροφορούνται άμεσα και έγκυρα.

Ραδιοφωνικοί σταθμοί δομημένοι στις ανάγκες των πολιτών και της Κοινωνίας, ακούσαμε για πρώτη φορά στη Γερμανία και τη βόρεια Ευρώπη από τη δεκαετία του 1970, όταν δίδονταν ειδικές πληροφορίες για τη κίνηση στους αυτοκινητόδρομους και γενικά για τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η δημόσια ΕΡΤ οφείλει να ασχοληθεί με τα θέματα των πολιτών και τις σύγχρονες εξελίξεις και όχι μόνο με τη διασκέδαση και τα αθλητικά κατά κόρον, τη Ευροβίζιον και εκπομπές του ποδαριού (όχι βέβαια όλες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου