18 Νοεμβρίου 2008

Μεταφορά του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στην Ανατολική Αττική …


Δεν είναι δική μας ιδέα, αλλά τη θεωρούμε εξαιρετική. Παρουσιάστηκε πριν δύο περίπου χρόνια, σε εκδήλωση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου Ε. Βενιζέλος.

Ως χώρος του νέου νοσοκομείου προτάθηκε να είναι εκείνος του "Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής" που βρίσκεται σε μια δασώδη έκταση 460 στρεμμάτων, αρκετά μακριά από τον αστικό ιστό της πόλης της Ραφήνας όπου και ανήκει και διοικητικά.

Η λύση αυτή θα αποσυμφωρήσει μια κεντρική περιοχή των Αθηνών και θα οδηγήσει σε ορθολογικότερη κατανομή νοσοκομειακών υποδομών του Λεκανοπεδίου. Ταυτόχρονα θα προικοδοτήσει την περιοχή με μια σημαντική νοσοκομειακή μονάδα η οποία χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών και έτσι οι κάτοικοι της ΑΑ θα την εμπιστευθούν άμεσα.

Τα πλεονεκτήματα προφανή, αλλά το ερώτημα είναι αν η πολιτική ηγεσία θα προκρίνει λογική λύση ή λύση υπαγορευόμενη από τα συμφέροντα ορισμένων και κυρίως ιατρών και συνδικαλιστών.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. δεν χρειάζεται "μετακόμιση" το Ιπποκράτειο αλλα απλά να ΑΝΟΙΞΟΥΝ τα ΚΛΕΙΣΤΑ νοσοκομεία στην ανατολική αττική όπως πχ το Νσηλευτικό Ιδρυμα Εμπορικού Ναυτικού στα Μελίσια.

      Διαγραφή