25 Μαρτίου 2009

Τώρα που φυσάει άλλος άνεμος στην ΠΟΣΔΕΠ, μήπως πρέπει να ασχοληθεί και με την αξιοποίηση τη πανεπιστημιακής περιουσίας …

Πράγματα και θαύματα. Όλα τα ΑΕΙ ζητάνε διαρκώς περισσότερα χρήματα και φυσικά την άδεια (απαίτηση καλύτερα) να τα διαχειρίζονται αδιαφανώς και όπως τους αρέσει.


Τα περισσότερα όμως διαθέτουν και αμύθητες περιουσίες. Ωστόσο αμφιβάλουμε αν ξέρουν τι έχουν, αμφιβάλλουμε αν ξέρουν ποιος τη διαχειρίζεται, αμφιβάλλουμε αν ξέρουν τι μπορούν να κάνουν. Φαίνεται να μην θέλουν να ξέρουν γενικώς τίποτε και αφήνουν το χρόνο να κυλάει, κάνοντας ακριβώς τίποτε.


Αν κάνουμε λάθος να μας δείξουν την ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα περιουσιακά στοιχεία των ΑΕΙ. Άλλωστε αυτά είναι στην πρωτοπορία των νέων τεχνολογιών. Έτσι τουλάχιστον λένε!


Βέβαια οι αμύθητοι θησαυροί ευκλεών και ευπατριδών Ελλήνων λεηλατηθήκαν από κάθε ένα που πρώτα γνώριζε και μετά είχε πρόσβαση σε αυτούς και ήταν βολικώς αφύλακτοι και απροστάτευτοι. Άλλωστε ποιος ξέρει τι άφησαν οι καλοί αυτοί Έλληνες;


Παραγραφή και λήθη. Τα αριστουργηματικά όπλα στη φαρέτρα των πανάξιων και απαστραπτόντων λαμπερών νεοελλήνων ακαδημαϊκών που διαχειρίζονται στη κυριολεξία δημόσιο πλούτο, πολιτισμό και ανώτατα αισθήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου