1 Απριλίου 2009

Οι Αστέρες για να λάμψουν, χρειάζονται πολλές Μετριότητες …

Το είπε άλλωστε και ο Ποιητής: για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή, θέλει χιλιάδες να γυρίζουν τους τροχούς και να δίνουν το αίμα τους …


Για να λάμψει ένας επιχειρηματίας, θέλει πολλούς, ίσως πάρα πολλούς μέτριους ανθρώπους που κάνουν ευσυνείδητα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους, με κέφι και προσμονή για καλύτερες μέρες.


Για να λάμψει ένας εφοπλιστής στο διεθνές στερέωμα θέλει πολλούς, ίσως πάρα πολλούς μέτριους ανθρώπους που κυβερνάνε και κάνουν αξιόπλοα τα σκάφη, ενώ πολλοί μέτριοι, ίσως πάρα πολλοί δουλεύουν στα γραφεία για να εξασφαλίσουν καλές συνθήκες χρηματοδότησης, εφοδιασμού και ασφάλειας πληρωμάτων και σκαφών.


Για να λάμψει ένας στρατιωτικός θέλει πολλούς, ίσως πάρα πολλούς μέτριους στρατιώτες που εκτελούν με προθυμία και αυταπάρνηση τις εντολές και το καθήκον τους προς τους άγραφους και ηθικούς νόμους και την ιστορία του τόπου τους.


Για να λάμψει ένας πολιτικός θέλει πολλούς, πάρα πολλούς μέτριους πολίτες, που ο καθένας κάνει καλά τη δουλειά του και όταν γυρίζει σπίτι του ασχολείται με τα παιδιά του, το μέλλον τους και τις προοπτικές του σπιτιού του, της οικογένειάς του και της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει.


Και το επιμύθιον: Ηγέτες που δεν μπορούν να κινητοποιήσουν τους μέτριους, δεν μπορούν να λάμψουν. Ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου