7 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Οθωμανός κ. Νταβούτογλου …

Η είδηση (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 5 Σεπτεμβρίου 2009): «Ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας προειδοποίησε σήμερα τις χώρες όπως η Γαλλία που αντιτίθενται στην ένταξη της στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό "σπέρνει" την αμφιβολία στο πνεύμα των Τούρκων και φρενάρει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα».


Και συνεχίζει ««Η Σουηδία σκέπτεται όπως και εμείς, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί ποτέ να είναι μια ισχυρή και αλληλέγγυα οντότητα όσο η Τουρκία μένει έξω από την ΕΕ. Για το λόγο αυτό η υποστήριξη χωρών όπως η Σουηδία με την αντικειμενική και ενθαρρυντική στάση τους έχει μεγάλη σημασία στην διαδικασία αυτή», σημείωσε ακόμη ο τούρκος ΥΠΕΞ».


Ο κύριος θέλει να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και είναι μάλλον για το καλό μας όπως (αν καταλάβαμε καλά, ισχυρίζεται και ο κ. Γιανναράς) λένε πολλοί στην Ευρώπη – με προεξάρχοντες τους Σουηδούς και τους Σκανδιναβούς - και ο κ. Ομπάμα. Πρέπει επειγόντως να ρωτήσουμε και τους Κινέζους.


Και εμείς; Τίποτε. Το χαβά μας, η βαρκούλα μας αρμενίζει αμέριμνη.


Δεν ξέρουμε αν είναι καλό ή κακό. Ωστόσο περιμένουμε από τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου και την πολιτική ηγεσία να πάρει θέση και να εξηγήσουν στους πολίτες περί τίνος πρόκειται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου