21 Ιανουαρίου 2010

Ο κ. υπουργός Πολιτισμού μας απογοητεύει πλήρως …


Μισθοί δυσθεώρητοι σε διαπλεκόμενους φίλους και γνωστούς στην ΕΡΤ, ακόμα και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!. Μιλιά για τις άδειες των καναλιών, όπως και οι προηγούμενοι. Ποιότητα εκπομπών στα κανάλια και το ραδιόφωνο κάτω του μετρίου. Επανεμφάνιση των γνωστών παρουσιαστών που κανένας δεν θέλει στη δούλεψή του, εκτός από την ΕΡΤ. Συστηματικές επιδοτήσεις των καναλιών, κυρίως της τηλεοράσεως μέσω των συχνών και προκλητικών (τόσος παραγωγικός χρόνος χαμένος) εμφανίσεων των υπουργών. Και πλήρης νηνεμία σε όλα τα άλλα μέτωπα.

Και ο κ. υπουργός, μας είπαν ότι διοικεί το υπουργείο από σουίτα ξενοδοχείου. Ευχόμαστε να μην αληθεύει η «είδηση» και θα χαρούμε να επανορθώσουμε.

Το χειρότερο όλων είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε αντιληφθεί με τι ασχολείται ο κ. υπουργός. Και δεν βλέπουμε ούτε πολιτική, ούτε σημαντικές αποφάσεις, ούτε έστω κινητικότητα. Θέλουμε να βλέπουμε τον υπουργό να τρέχει, να κινητοποιεί ανθρώπους και μέσα, να συζητά για καινοτομίες και προοπτικές και να θέτει τον πολιτισμό στο επίκεντρο των αναζητήσεων και προβληματισμών της Ελληνικής κοινωνίας, ακόμα και ως μέσο οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Τότε μόνον θα δικαιολογήσει και το μισθό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου