21 Αυγούστου 2010

Γιατί τόση καθυστέρηση …

Η είδηση (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 20 Αυγούστου 2010): «Ανακύκλωση και για οικοδομικά υλικά».
Εμείς οι ταπεινοί είχαμε θίξει το θέμα στις ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, στις 2 Νοεμβρίου 2006 με τίτλο «Η λύση για να σταματήσει η εγκληματική απόρριψη μπετόν (ή τσιμέντο να γίνει!) στο περιβάλλον ...» γράφαμε «Το πλέον προηγμένο σύστημα παγκοσμίως στον τομέα ανακύκλησης υπολειμμάτων ετοίμου σκυροδέματος, το συγκρότημα Vibrowash της CIFA, διαθέτει στην ελληνική αγορά η Σπανός Οδυσσέας Α.Β.Ε.Τ.Ε. Η είδηση είναι από το Περιοδικό Car&Truck του Νομεβρίου 2006. Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να απαλλαγεί το περιβάλλον».

Χρειάστηκε ίσως η οικονομική κρίση για να επιβληθεί και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στον πολιτισμένο κόσμο.

Και η μέχρι σήμερα πολιτική ήταν εις βάρος του περιβάλλοντος και εις βάρος χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Με την ευκαιρία πιστεύουμε ότι πρέπει να επιβληθεί στις νέες οικοδομές να σταματήσει η παράλογη συνήθεια να εντοιχίζονται οι ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Οδηγούν σε καταστροφή του 20% ίσως της τοιχοποιίας (δική μας εκτίμηση) και δεν προσφέρουν κανένα όφελος. Αντίθετα καθιστούν τις αναπόφευκτες μελλοντικώς επισκευές πολυδάπανες και εξαιρετικά δύσκολες.

Τι λένε οι αρμόδιοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου