31 Δεκεμβρίου 2010

Η πατρίδα του Αϊ Βασίλη …


Εδώ και αρκετά χρόνια η Φινλανδία κατόρθωσε να επιβάλλει σε όλο το κόσμο τη θεωρία ότι ο Αϊ Βασίλης προέρχεται από τη Βόρειο Φινλανδία.

Το σενάριο αποδείχτηκε ευφάνταστο, καταναλωτικό και εύπεπτο και συνεπικουρούμενο από μια έξυπνη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων κατάφερε να κάνει την περιοχή του Ροβανιέμι, κύριο χειμερινό προορισμό για εκατοντάδες χιλιάδες εύπορους ευρωπαίους πολίτες, αλλά και πολίτες από όλο τον πλανήτη. Σπεύδουν εκεί για να περάσουν μερικές χριστουγεννιάτικες ημέρες.

Ο χριστιανισμός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προβάλει με εξίσου αποτελεσματικό, αλλά και ιστορικά σωστό τρόπο την προσωπικότητα του Αγίου Βασιλείου και της περιοχής όπου έδρασε και αναδείχτηκε, δηλαδή της Καισάρειας της Καππαδοκίας.

Προτείνουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να αναλάβει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τις Τουρκικές αρχές και τις άλλες αυτοκέφαλες εκκλησίες, ανά τον πλανήτη.

Έτσι θα αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια και θα αναζωογονηθούν περιοχές που έχουν ανάγκη, και ιστορικά και πολιτισμικά, από προστασία και ανάδειξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου