13 Μαΐου 2011

Να μια ουσιαστική πρωτοβουλία πολιτών …

1,3 δισεκατομμύριο τόνοι τροφίμων, δηλαδή περίπου το εν τρίτο της ποσότητας που παράγεται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, χάνονται ή πετάγονται, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών FAO . Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με πάνω από το 50% της ετήσιας παραγωγής σιτηρών, όταν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι υποσιτίζονται (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 12 Μαΐου 2011).

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Υγείας, Τροφίμων και άλλοι κυβερνητικοί φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις θα μπορούσαν αν ξεκινήσουν εκστρατεία ευαισθητοποίησης και περιορισμού των παραγομένων αλλά μη καταναλισκομένων τροφίμων.

Ως παράδειγμα, ΑΕΙ θα μπορούσαν να βοηθήσουν με ειδικές μελέτες και μοντέλα στην παραγωγή και διακίνηση των απαραιτήτων ποσοτήτων, της ορθής διαχείρισης και της συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου