8 Ιουνίου 2011

Η πρόταση του Χοσέ Αθεμπίγιο για την ανάπλαση του Ελληνικού …


Οι χρήσεις που προβλέπονται είναι, μεταξύ άλλων και « …η μεταφορά του 2 - 3% των κυβερνητικών υπηρεσιών (υπουργείων) που βρίσκονται τώρα στο κέντρο της Αθήνας…».

Μας φαίνεται περίεργη η πρόταση. Τα υπουργεία είναι σήμερα 16. Άρα το 2-3% αντιστοιχεί σε 3-4 υπουργεία, ενώ αυτά στο κέντρο της Αθήνας είναι λιγότερα από 5 (τα υπόλοιπα διαθέτουν ιδιόκτητα σύγχρονα κτήρια εκτός κέντρου που χρηματοδότησε η ΕΕΕ).

Άρα, αν δεν κάνουμε λάθος, θα γίνει μόνο κάποια «πολυκατοικία» για τη μετεγκατάσταση του Μαξίμου και τους συμβούλους του πρωθυπουργού. Δηλαδή υπηρεσίες μάλλον εκτός ελέγχου και λογικής.

Αναρωτιόμαστε τι είδους κτηριακό συγκρότημα θα σχεδιαστεί.

Η δική μας πρόταση για Επιτελικό Διοικητικό Κέντρο (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.com/2008/01/blog-post_3811.html ), είναι πολύ ποιο συγκροτημένη λογικά. Θα στεγάσει τις  επιτελικές μόνον υπηρεσίες των υπουργείων (10-15 μονάδες, για 150 περίπου άτομα η καθεμιά). Το συγκρότημα που θα σχεδιαστεί θα πρέπει να έχει και συμβολισμό και λειτουργικότητα. Καλύτερα ακόμα αν περιλαμβάνει και κτήριο κοινοβουλίου.

Θα μας ακούσει κανείς ή θα κάνουν και πάλι μπαλώματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου