4 Αυγούστου 2011

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των Ιατρικών Συλλόγων …


«…Δεκτό έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος το αίτημα να μεταφερθεί στους ιατρικούς συλλόγους -από τις περιφέρειες- η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την υγεία μετά της 15 Αυγούστου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να δίνουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό, συνολικά το ρόλο τους.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε να αναβαθμιστούν τα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων, κάτι το οποίο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, θα συμβάλει σημαντικά στην αυτοκάθαρση του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι εφόσον περάσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα ανοίξει ο δρόμος για τον πραγματικό ρόλο του ΙΣΑ…». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4 Αυγούστου 2011).

Έχουμε κάποια ερωτήματα:

Πότε έγινε αξιόπιστος συνομιλητής ο .πολύς και πολυπράγμων κ. Πατούλης;

Τι έκαναν μέχρι τώρα οι ΙΣ και ιδιαίτερα ο ΙΣΑ για τη διαφθορά, τη δεοντολογία και τη νομιμότητα;

Γιατί δεν έχουν καταλάβει ακόμα και ο υπουργός και ο κ. πρόεδρος του ΙΣΑ , ότι τα θέματα αυτά φορούν πρωτίστως τους πολίτες και τους ασθενείς και άρα πρέπει να έχουν και αυτοί καθοριστικό ρόλο;

Το ξέρουμε. Δεν περιμένουμε απαντήσεις. Μόνον αποφασίσουμε και διατάσσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου