26 Σεπτεμβρίου 2011

Μια εκπομπή με αδιευκρίνιστους στόχους …


Πριν μερικές ημέρες είδαμε και πάλι την εκπομπή της ΝΕΤ, 3ΝΕΤ με 3 δημοσιογράφους ας τους πούμε παρουσιαστές.

Συμμετείχαν άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν (Τσούκαλης, Δοξιάδης, Χριστοδουλάκης), αλλά και άλλοι άσχετοι μαϊντανοί (Παναγιώτου) και φίλοι των δημοσιογράφων (κατά δήλωσή ενός εξ αυτών),

Δε διαπιστώσαμε ειρμό και στόχους ενώ ήταν εμφανής η προσπάθεια καθενός εκ των τριών παρουσιαστών να κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του, να διακόπτουν τη συλλογιστική των ομιλητών λέγοντας κοινοτυπίες και χιλιοειπωμένα πράγματα και να αλλάζουν συχνά την πορεία της συζήτησης.

Κατ’ αρχάς το σχήμα των 3 δημοσιογράφων δεν είναι λειτουργικό. Η λογική λέει ένας ή το πολύ δύο, αλλά με αρκετή προεργασία και προετοιμασία (κάτι που δεν είναι ορατό).

Οι κύριοι αυτοί είναι πολυθεσίτες και εύλογα το μυαλό μας πηγαίνει στο ότι η εκπομπή έγινε για να βολευτούν αυτοί και όχι να ενημερωθούν οι πολίτες.

Η ΝΕΤ και η ΕΡΤ ως δημόσια τηλεόραση οφείλει να διαμορφώσει άμεσα ένα μηχανισμό αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο όλων των εκπομπών και ιδιαίτερα των εκπομπών ενημέρωσης, αλλά και να ενημερώνει άμεσα για την ακροαματικότητα και το ενδιαφέρον που προκαλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου