24 Φεβρουαρίου 2012

Νέο είδος: Καθηγητές TV …

Εδώ και πολύ καιρό έχουν εμφανιστεί στο στερέωμα πολλοί «καθηγητές TV», με εξαιρετικές εμφανίσεις στα ελληνικά κανάλια της διαρκούς παραπληροφόρησης.

Ασφαλώς επιτελούν οι κύριοι αυτοί εθνικό και κοινωνικό έργο. Αξιοσημείωτο είναι ότι  σιτίζονται από το δημόσιο ταμείο για να προσφέρουν τις εξαιρετικές τους γνώσεις στους φοιτητές τους, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι τους βλέπουν συχνά και παρακολουθούν tτα μαθήματά τους στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας.

Λογικό είναι επίσης,  ιδιαίτερα στις δύσκολες σημερινές ώρες να συμπληρώνουν το εισόδημά τους με κάποια «αποζημίωση» από τα κανάλια. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε θα πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο για την ανιδιοτελή και κοινωνική προσφορά τους.

Είναι καιρός οι κύριοι αυτοί να ασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά τους για τα οποία αμείβονται, ενώ θα πρέπει επί τέλους να μάθουν να τηρούν και τη δεοντολογία. Προσωρινώς, τα κανάλια πρέπει να υποχρεωθούν να δημοσιεύουν τα κριτήρια βάσει των οποίων τους προσκαλούν, αλλά και να δημοσιοποιούν και τις τυχόν αποζημιώσεις που τους δίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου