3 Απριλίου 2012

Προστασία Καταναλωτή με προδιαγραφές στους φορείς εστίασης …


Έχουμε μιλήσει για μερίδες υπό εξαφάνιση, για φρέσκο ψάρι χωρίς διαδικασίες HACCP, για κουζίνες άθλιες (και εργαζόμενους χωρίς πιστοποιητικά[;]), για συνθήκες υγιεινής τριτοκοσμικές, για τουαλέτες που θα μείνουν στη ιστορία, για νόμους και διατάξεις που αχρηστεύουν οι μάγκες επικαλούμενοι το μεροκάματο (πολλές φορές των χιλιάδων Ευρώ)!

Αλήθεια θυμάται κανείς ότι έχει καταργηθεί δια νόμου το χαρτο-πλαστικό τραπεζομάντηλο, Ελληνικής εφευρέσεως και θα πρέπει τα εστιατόρια να έχουν πάνινα τραπεζομάντηλα; Θυμάται κανείς ότι απαγορεύεται το κάπνισμα!

¨Όλα στο βωμό της ευκολίας και του μεγάλου βολικού κέρδους.

Έτσι δεν γίνεται τουριστική βιομηχανία και δεν προστατεύονται τα συμφέροντα των πολιτών που πληρώνουν, χωρίς ποιότητα, απολαβή και προστασία.

Απαιτείται λοιπόν να περιγραφούν και να εφαρμοστούν προδιαγραφές για όλους τους φορείς εστίασης, αλλά και όλες τις μονάδες που σήμερα κατατάσσονται στις λεγόμενες «υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Προτείνουμε επίσης όλες οι μονάδες εστίασης να λάβουν χαρακτηρισμό με 1-4 άστρα και να υπάρχει πάντοτε ένα γεύμα για «φτωχά» βαλάντια, όπως στην Ισπανία, Ελβετία – και ίσως και σε άλλες χώρες.


2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το λάθος είναι δικό μου.

    Απαγορεύεται το πλαστικό.

    Αλλά οι μάγκες εφηύραν το χάρτινο με πλαστικό από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή