27 Μαΐου 2012

Γερμανικά αναπτυξιακά σχέδια για τους «αδύναμους» της Ευρωζώνης …

« … Η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο μέτρων από έξι σημεία για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, το οποίο προβλέπει την δημιουργία ζωνών ελευθέρου εμπορίου, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Το Βερολίνο ευνοεί τη δημιουργία ζωνών ελεύθερου εμπορίου στις χώρες της Ευρωζώνης που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης χρέους …

Άλλο σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός συστήματος εκπαίδευσης των νέων κατά το γερμανικό μοντέλο, που προάγει την εκπαίδευση σε επιχειρηματικό περιβάλλον…» (www.kathimerini.gr Πηγή: ΑΜΠΕ 26 Μαΐου 2012).

Μπράβο.

Ωστόσο φωνάζουμε από το 1994 (τότε που επί ελληνικής Ευρωπαϊκής Προεδρίας στην Κέρκυρα, υιοθετήθηκε η Κοινωνία της Πληροφορίας), ότι το μεγαλύτερο βήμα προς επίλυση των χρονίων προβλημάτων της ελληνικής διοίκησης και της Ελλάδος, είναι η καθολική εφαρμογή σύγχρονων τηλεματικών συστημάτων παντού και εφαρμογή τους καθημερινώς (δείτε και τη προμετωπίδα του Ημερολογίου).

Αυτά η κα Μέρκελ και οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες φαίνονται να μην τα αντιλαμβάνονται (βλέπετε π.χ. διαχείριση  φαρμάκων) και να κάνουν κινήσεις εκτός πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου